AcasăSpecialMitroi, acuzat că l-a maltratat pe creditorul nepotului său

Mitroi, acuzat că l-a maltratat pe creditorul nepotului său

În seara zilei de 3 februarie 2012, în jurul orei nouă seara, poarta lui Mitică Şolea a fost smulsă cu ranga. În curtea fermei au năvălit şapte mardeiaşi duhnind a vodcă şi hormoni. „Sunt Florin Mitroi, primaru` din Valu`, vă desfiinţez pe toţi”, s-a recomandat şeful mardeiaşilor. „Vorbitorul” l-a culcat la pământ pe primul zilier ieşit în cale şi i-a pus piciorul pe grumaz.În acest timp, gorilele sale au încercat să pătrundă în vilă. Însă, uşa metalică era încuiată din interior, iar gemurile de la parter erau prevăzute cu grilaj. Văzând că oamenii săi nu pot pătrunde în locuinţă, cel care „se recomandase” Florin Mitroi a pus mâna pe o lopată şi a început să spargă parbrizele maşinilor parcate în curtea interioară a fermei, şuierând printre dinţi tot felul de înjurături şi ameninţări. Locotenenţii i-au urmat gestul, distrugând geamurile şi farurile de la un Nissan Patrol, un Audi A4, un Ford Escort, un Ford Courier şi un Fiat Ducato. La urmă, au părăsit scena lătrând alte înjurături şi ameninţări. Pentru câteva minute, în curte s-a făcut linişte. A fost momentul în care Mitică Şolea a ieşit din casă şi s-a repezit spre poartă, sperând să vadă maşinile agresorilor. N-a apucat să vadă mare lucru, deoarece un pumn l-a culcat la pământ. O ploaie de picioare şi răngi i-au răpit din scurt luciditatea şi i-au fracturat mandibula. Un vecin povesteşte că jeep-ul uriaş Dodge pe care-l foloseşte sporadic primarul Mitroi, precum şi alte două maşini au luat drumul spre sat, cu spatele, în marşarierre, după ce unul din mardeiaşi lansase semnalul de retragere: „hai, bă, că e mort”.  Zilierii l-au cărat pe Şolea cu pătura în casă, după care au fost anunţate organele în drept la numărul unic de urgenţe, 112. Victima a fost transportată la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa.

Mărul discordiei: un împrumut pe care nepotul lui Mitroi l-a luat de la Şolea

După resuscitare, Mitică Şolea le-a declarat poliţiştilor că a fost maltratat de Florin Mitroi şi de doi bătăuşi din anturajul acestuia, respectiv Constantin Hriţuleac şi Marian Pardea, deoarece tocmai depusese la Judecătoria Constanţa o cerere de chemare în judecată a numitului Marian Prodea, nimeni altul decât nepotul primarului din Valu lui Traian. Şolea a cerut să-i fie restituit un împrumut de 6.500 de euro pe care i l-a dat lui Prodea în august 2009, scadent în septembrie 2009, precum şi dobânzi moratorii de 3.000 de euro. În cererea de chemare în judecată se arăta că proba obligaţiei restante urma să se facă prin chitaţa de mână încheiată de cei doi, interogatoriul pârâtului şi declaraţiile martorilor Claudiu şi Simona Stan din Poarta Albă.  Primul termen al procesului a fost fixat pentru 14 februarie 2012.

Mitroi spune că avea motive să se ia doar de finul lui Şolea

Primarul din Valu lui Traian a declarat presei că nu el l-a bătut pe Şolea şi că acuzaţiile ar fi determinate probabil de intenţia victimei de a candida la Primăria din Valu lui Traian. Extrem de concludente sunt declaraţiile la cald ale primarului Mitroi, citate de cotidianul Replica de Constanţa: „L-am sunat, e adevărat (pe Mitică Şolea – n.n.), dar nu mi-a răspuns. Am vrut să discut cu el despre un nepot de-al meu, care a luat bani de la el. Am vrut să discut tema asta şi cu fina lui Şolea, cu care el trăieşte, şi s-o întreb cum poate ea, care nu stă în Valu, stă în Poarta Albă, să se declare martor că a văzut când au fost daţi banii. Mi-a închis, apoi am sunat din nou, şi mi-a răspuns soţul ei, care m-a înjurat. Dacă era să fac ceva, păi mă luam de soţul femeii, că m-a înjurat de mama şi de morţi. Nu de Şolea, care şi aşa e bătut de soartă, zilele trecute îmi povestea că are probleme cu dezalcoolizarea. E un cămătar acest Şolea, toţi ştiu asta, un beţiv notoriu, poate confirma şi fosta lui soţie”.

Gura păcătosului adevăr grăieşte!

Cu alte cuvinte, Mitroi confirmă existenţa situaţiei tensionate generată de împrumutul luat de nepotul său. Confirmă că l-a sunat pe Mitică Şolea şi pe cei doi martori din procesul nepotului, chiar înaintea incidentului. Dezvăluie faptul că avea şi o relaţie personală cu Mitică Şolea, spunând că acesta i se confesase cu doar câteva zile înaintea incidentului despre problemele cu dezalcoolizarea. Arată că ştie situaţia civilă a victimei – referitor la fosta soţia şi la posibila relaţie de concubinaj dintre Şolea şi martora din procesul nepotului său. Dar, cu toate astea, neagă că ar fi autorul violenţelor. Mai mult, în locul unei compasiuni fireşti faţă de omul pe care-l cunoaşte atât de bine, primarul din Valu lui Traian purcede la denigrarea victimei, acreditând ideea că Şolea ar fi un beţiv şi un cămătar. Dar ce fel de cămătar ar aştepta ani de zile pentru a-şi recupera banii, ajungând în cele din urmă să fie maltratat şi cu bunurile distruse? Trebuie să mai spunem că Florin Mitroi s-a justificat, deocamdată, doar în faţa presei, cerând amânarea momentului în care va da explicaţii în faţa oamenilor legii.

Vadim intervine pentru Şolea

Mitică Şolea a fost comandant adjunct al Penitenciarului Poarta Albă, iar în prezent este şef mecanic pe o navă comecială. Şolea are trei diplome universitare: în management, sociologie şi navigaţie. Se pare că Şolea şi Mitroi se cunosc din perioada în care cel dintâi era comandantul Penitenciarului din Poarta Albă, iar cel din urmă magazionier la Vie Vin Murfatlar. Foarte interesant este faptul că acuzatorul lui Mitroi îndeplineşte şi funcţia politică de prim-vicepreşedinte al PRM Constanţa, fapt care a generat şi reacţia europaralmentarului Corneliu Vadim Tudor, cel care i-a cerut ministrului Igaş să se asigure că ancheta penală nu va fi muşamalizată.

Vezi aici declaraţia unuia din martorii violenţelor.