AcasăActualitateMilitar rănit uşor la manifestările de Ziua Marinei după ce reculul unei...

Militar rănit uşor la manifestările de Ziua Marinei după ce reculul unei arme a explodat

Un militar a fost rănit, miercuri, în timpul manifestărilor prilejuite de Ziua Marinei, desfăşurate pe faleza din faţa Comandamentului Flotei din municipiul Constanţa, după ce reculul unei arme a explodat, o schijă lovindu-l la genunchiul stâng.

 Potrivit reprezentanţilor Forţelor Navale, în timpul unui exerciţiu de respingere a desantului inamicului a avut loc un incident, întăritorul de recul de la una dintre arme explodând, astfel că un militar a fost rănit de o schijă la genunchiul stâng.

Conform sursei citate, militarul rănit se află în afara poricărui pericol, primind îngrijiri medicale de la un echipaj al Serviciului de Ambulanţă, după care a fost transportat la Spitalul judeţean Constanţa.

Militarul face parte din Batalionul Infanterie Marină.

 Mii de persoane asistă, miercuri, pe faleza din apropierea Cazinoului din Constanţa, la manifestările prilejuite de Ziua Marinei, la festivităţi fiind prezent şi ministrul Apărării Naţionale, Corneliu Dobriţoiu.

Manifestările prilejuite de Ziua Marinei au început la ora 10.00, atunci când oficialităţile au fost întâmpinate de garda de onoare şi muzică militară. Apoi, un sobor de preoţi, în frunte cu arhiepiscopul Tomisului IPS Teodosie, a oficiat serviciul religios, după care a început exerciţiul demonstrativ al Forţelor Navale.

Ziua Marinei Române este sărbătorită de mai bine de un secol, în fiecare an, pe 15 august, odată cu sărbătoarea Sfintei Marii – Praznicul Adormirii Maicii Domnului. Pentru prima dată în istoria modernă a ţării, ea a fost sărbătorită la Constanţa în 1902.