AcasăActualitateMaria Stavrositu s-a rupt de PDL. Candidează independent pe Colegiul 10

Maria Stavrositu s-a rupt de PDL. Candidează independent pe Colegiul 10

Dragi constănţeni,

Au trecut 4 ani de când, vă solicitam încrederea pentru a mă trimite în Parlament, şi de a vă reprezenta în forul legislativ al României.

Nu aveam experienţă politică şi v-am spus asta. Dar aveam la 35 de ani, o experienţă de viaţă, o carieră profesională, o familie şi mai ales determinarea de a face o ALTFEL de politică. Înţeleg din reacţiile politicienilor vechi dar şi din ale observatorilor politici, că am reuşit.

Fac politică la firul ierbii, am o strânsă legătură cu cei pe care îi reprezint, îi consult periodic şi şi îi informez constant şi transparent, despre proiectele noastre şi stadiul lor de realizare. Aceeaşi politică curată, transparentă, incisivă, am dus-o şi în Parlamentul României şi în Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei.

Nu este uşor să ţii drumul drept în politică. Am fost pusă de multe ori în situaţia să aleg între confortul meu personal şi a acţiona în direcţia corectă a lucrurilor. Am ales să mă lupt cu sistemul şi să apăr dreptatea, să construiesc pentru generaţia viitoare, chiar dacă aceasta a însemnat să-mi pun în pericol poziţia în propriul partid politic.

Pentru că în sufletul meu ştiu că, Dumnezeu ne-a dat şansa să reprezentăm alegătorii şi să decidem pentru ei, pentru a ne concentra energiile în proiecte pozitive care să aducă BINE în viaţa oamenilor. Şi dacă un partid derapează, corect este să ai curajul să îi spui: “Asta nu este în regulă! Revino-ţi la normal!”.

Dar există şi satisfacţii. Atunci când cei pe care îi reprezinţi îţi recunosc şi apreciază eforturile tale. Este o provocare continuă să reuşeşti să menţii încrederea oamenilor chiar cu preţul unor renunţări, restricţii, sacrificii şi privaţiuni în viaţa personală. A ta şi a familiei tale!

Nu regret alegerile făcute. La momentul acestui bilanţ constat doar că sistemul încrengăturilor transpartinice, duşman al normelor de moralitate, duşman al interesului societăţii, mă penalizează. Aud şi acum reproşurile lor că nu am învăţat să fac politică. Adică nu am învăţat să mă vând, să trădez? Intenţiei lor de a-mi bloca parcursul politic, îi răspund cu următorul mesaj: Nu mi-am propus să fiu o minune de un mandat. Sunt o luptătoare şi voi găsi soluţii să continui proiectele începute alături de constănţeni, chiar dacă asta va însemna o candidatură independentă, pe Colegiul 10.

Mi-am propus să nu le înşel încrederea şi să reuşesc!