AcasăActualitateLupta dintre Chiru şi Stavrositu, la un alt nivel. În ring au...

Lupta dintre Chiru şi Stavrositu, la un alt nivel. În ring au intrat Buşu şi Cuşu, rudele fostei deputate

Războiul dintre cei doi foşti colegi de partid, Gigi Chiru şi Maria Stavrositu s-a dus pe mai multe fronturi şi în mai multe etape, chiar şi după ce Stavrositu a demisionat din partid şi a decis să facă alianţă cu Gică Slabu şi Dan Diaconescu.

Înscrisă în cursa pentru parlamentare pe Colegiul 4 Senat, Maria Stavrositu s-a văzut pusă în situaţia de a se lupta din nou cu fostul coleg Chiru, care a candidat pe acelaşi colegiu din partea ARD. Şi pentru că miza era totuşi fotoliul de senator, Maria Stavrositu şi-a chemat şi ajutoare, pe Buşu şi Cuşu, pentru a-i putea compromite definitiv campania lui Chiru.

Deşi postul de senator pe Colegiul 4 se pare că a fost caştigat de Mircea Banias, candidatul USL, cei doi foşti colegi de partid n-au pus punct conflictului, mai ales că Gigi Chiru le-a făcut plângere penală lui Buşu şi Cuşu, acesta din urmă fiind chiar fratele Mariei Stavrositu.

Iată sesizarea formulată de copreşedintele ARD, Gigi Chiru.

„Domnule Presedinte,

Subscrisa ARD Constanta, prin Presedinte Christian Gigi Chiru, formulam in temeiul Legii nr. 35/2008 cu modificarile si completarile ulterioare:

PLANGERE

Impotriva numitilor Busu Sorin si Cusu Iancu.

In fapt, in data de 05.12.2012, numitii Busu Sorin si Cusu Iancu (fratele doamnei candidat Maria Stavrositu, din partea PP-DD, pe Colegiul 4 Senat) s-au deplasat la domiciliul ununi membru de partid PDL, in speta dna Popa Carmen, in scopul instigarii si denaturarii realitatii.

Mai mult decat atat, numitii si-au declinat identitatea, in sensul ca numitul Cusu Iancu s-a prezentat ca fiind Catalin Cheia, (aspect mincinos), respectiv un membru al Partidului Democrat Liberal, asigurandu-si astfel  increderea doamnei Popa de a-i permite accesul in scara blocului, precum si de a-i deschide usa locuintei, in scopul unui dialog.

Totodata, in dialogul cu dna Popa Carmen, cei doi s-au prezentat ca fiind membri ai PDL Constanta, trimisi de catre dl Chiru ,  (aspect mincinos) in scopul de a se informa cu privire la activitatea desfasurata de dna Popa, in calitate de activist politic, responsabil pe Colegiul nr. 4 Senat.

Doamna Popa, indusa in eroare de catre acestia, le-a dezvaluit informatiile necesare, respectiv numele persoanelor pe care le-a abordat, in cadrul campaniei electorale de sustinere a candidatului ARD-Colegiul 4 Senat, Christian Gigi Chiru.

In cadrul aceluiasi dialog, cei doi au sugerat si ideea de a acorda bani, in numele dlui Chiru, pentru desfasurarea campaniei, aspect de natura a prejudicia  si a crea o paguba asupra imaginii candidatului Chiru , de a distorsiona realitatea si de a crea premisele unui blam public.

Interesul numitilor Busu Sorin si Cusu Iancu a constat in prezentarea ca adevarata a unei situatii mincinoase, pentru a produce materiale in format audio-video, care o data lansate in cadrul campaniei electorale,  au urmarit denigrarea candidatul Christian Gigi Chiru, in favoarea doamnei candidat PP-DD Maria Stavrositu.

Cei doi au procedat ulterior la postarea filmului, fraudulos constituit, pe youtube, cu mentiunea “Chiru- mita electorala”, material de campanie in afara campaniei electorale, ce a determinat prejudicierea candidatului si micsorarea sanselor de intentie de vot asupra candidaturii sale.

Demersul celor doi nu a ramas fara ecou, in sensul ca USL Constanta a preluat aceasta inregistrare video “fraudulos constituita” si a procedat la formularea unei plangeri penale impotriva candidatului Christian Gigi Chiru pentru savarsirea infractiunii de dare de mita electorala.

Fata de aceste aspecte, va solicitam sa luati masurile necesare ce se impun, fata de faptele acestora.

Mentionam ca am formulat si plangere penala impotriva numitilor Busu Sorin si Cusu Iancu.

09.12.2012   ARD Constanta Prin Presedinte Christian Gigi Chiru”