AcasăActualitateIustin Fabian Roman acuză: „Angajaţi ai Primăriilor Eforie şi Cumpăna au îndemant...

Iustin Fabian Roman acuză: „Angajaţi ai Primăriilor Eforie şi Cumpăna au îndemant oamenii să voteze USL ”

Printr-un comunicat de presă remis redacţiei publicaţiei noastre, Iustin Fabian Roman, fost candidat ARD la Camera Deputaţilor pe Colegiul 6 Constanţa, atrage atenţia asupra unor nereguli descoperite la câteva secţii de votare din localităţile Cumpăna şi Eforie, acolo unde primarii USL se pare că şi-au desemnat  angajaţii să se îngrijească de bunul mers al alegerilor, acţiune ce contravine flagrant legii.

„În localitatea Cumpăna, consilierii locali USL au adus oameni la vot, cu maşinile personale, mai mult cu forţa. Mai mult decât atât, angajaţi ai Primăriei Cumpăna stăteau în faţa secţiilor de votare pentru a îndemna oamenii să voteze cu USL-ul. Consider că această încercare gravă de a influenţa votul nu ar trebui tolerată de către autorităţile statului ce au competenţă în depistarea şi stoparea fraudelor electorale“, a declarat Iustin Fabian Roman.

Candidatul ARD Constanţa pe Colegiul 6 pentru Camera Deputaţilor a mai sesizat şi problemele de la secţia 285 din Eforie Sud: „Câţiva consilieri din cadrul Primăriei Eforie nu au vrut să părăsească, timp de 4 ore, perimetrul secţiei de votare. Aceşti indivizi nu au plecat nici la intervenţia jandarmilor şi au declarat, cu un tupeu incredibil, că nici intervenţia Poliţiei nu îi va convinge să părăsească perimetrul de lângă secţia de votare. Consider că, pe lângă faptul că aceşti consilieri trimişi de USL au încălcat legea privind votul democratic, au luat în derâdere autoritatea forţelor de ordine, iar astfel de fapte nu ar trebui tolerate“.

Incidentele din Cumpăna şi Eforie au fost semnalate Poliţiei.”