AcasăActualitateItalieni cercetaţi pentru braconaj. 2000 de cartuşe şi peste 180 de ciocârlii,...

Italieni cercetaţi pentru braconaj. 2000 de cartuşe şi peste 180 de ciocârlii, găsite într-un hotel din Eforie Sud

Alţi zece cetăţeni italieni veniţi la vânătoare în România sunt cercetaţi pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi braconaj cinegetic, poliţiştii descoperind la hotelul din staţiunea Eforie Sud unde aceştia erau cazaţi mai multe arme de vânătoare şi aproximativ 2.000 de cartuşe.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Judeţean de Poliţie Constanţa, poliţişti ai Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase, cu sprijinul poliţiştilor din Negru Vodă, au făcut, luni, percheziţii la un hotel din Eforie Sud unde erau cazaţi mai mulţi cetăţeni italieni suspectaţi că vânau ilegal în România şi deţineau arme şi muniţie fără respectarea prevederilor legale în vigoare.

La hotelul din Eforie au fost descoperite 15 arme de vânătoare, aproximativ 2.000 de cartuşe şi peste 180 de ciocârlii capturate în timpul partidelor de vânătoare.

Pe parcursul verificărilor s-a stabilit că cetăţenii italieni aveau autorizaţii de vânătoare pentru specia ciocârlie pe un fond de vânătoare din localitatea Cotu Văii, aparţinând AVPS Bucureşti, iar armele erau închiriate de la două societăţi comerciale din Arad şi Tulcea.