AcasăActualitateGarda de Coastă, activitatea în ultimele 24 de ore - Autoturism furat...

Garda de Coastă, activitatea în ultimele 24 de ore – Autoturism furat şi ţigări de contrabandă

Autoturism furat din Belgia, descoperit în Constanţa

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au identificat un autoturism marca Opel Astra care figura ca fiind furat din Belgia.

În data de 22.10.2012, în jurul orei 23.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial P.F. Constanţa au desfăşurat o acţiune pe linia combaterii traficului internaţional cu autoturisme furate, în urma căreia au identificat în zona de competenţă un autoturism marca Opel Astra, care figura ca fiind furat din Belgia din data de 23.03.2011.

Cel aflat la volan, cetăţeanul român T.V. în vârstă de 51 ani, a declarat faptul că nu avea cunoştinţă că era furat.

Autoturismul în cauză, cu numere de Belgia şi evaluat la aproximativ 3.000 lei, a fost ridicat în vederea indisponibilizării.

Şoferul este cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la furt, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 26 raportat la art. 208 Cod Penal.

Aproximativ 2.500 de ţigarete confiscate la Mangalia

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă  au reţinut în vederea confiscării aproximativ 2.500 de ţigarete netimbrate de provenienţă magazin duty-free pe care o persoană domiciliată în municipiul Mangalia le transporta cu un autoturism fără documente legale.

În data de 22.10.2012, în jurul orei 14.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Grupului de Nave Mangalia l-au identificat pe cetăţeanul român S.P., în vârstă de 60 ani şi domiciliat în municipiul Mangalia, care transporta cu un autoturism marca Fiat 2.440 de ţigarete netimbrate fără documente legale pe care intenţiona să le comercializeze.

Persoana în cauză nu a putut prezenta documente justificative, astfel încât cantitatea de ţigarete de provenienţă magazin duty-free, în valoare de 1.100 lei, a fost ridicată în vederea confiscării.

Poliţiştii de frontieră au sancţionat contravenţional persoana în cauză cu suma de 1.000 lei, conform art. 1, lit. e din Legea 12/1990 republicată.