AcasăSpecialIpoteză şoc: Mazăre jr cunoştea subiectele de la bac?

Ipoteză şoc: Mazăre jr cunoştea subiectele de la bac?

Deşi s-a bătut monedă pe faptul că subiectele de la bac-ul din anul acesta practic nu pot fi cunoscute înaintea examenului, e foarte posibil ca lucrurile să nu stea aşa. Subiectele sunt elaborate încă din luna aprilie, în câte 10 variante pe materie şi apoi sunt depozitate într-o bază electronică de date, la care au acces persoane din structura internă a ministerului şi şefii inspectoratelor judeţene. În dimineaţa examenului se efectuează extragerea variantei de subiect, într-un bol introducându-se zece bile care conţin câte un bilet numerotat de la 1 la 10.

Deci, practic, un avizat are de învăţat doar zece subiecte mari şi late pentru fiecare materie. La Constanţa, Radu Ştefan Petru-Mazăre, cunoscut sub numele de scenă de Răducu Mazăre, a făcut furori cu media de 9,63 pe care a luat-o la bac. Această medie ridică semne de întrebare prin prisma faptului că Răducu era cunoscut în Liceul Internaţional de Informatică , unde studia, ca un elev  înclinat mai mult către visare decât către carte. Ultimele lecţii pe care le-a aprofundat au fost de “hula”, un dans exotic pe care l-a învăţat vara asta de la nişte dansatoare hawaiiene. Cu doar o lună înainte de bacalaureat, cu sprijinul Ministerului Educaţiei, aflat sub conducere psd-istă, Mazăre-tatăl o schimbă pe fosta inspectoare-şefă Aliss Andreescu cu un apropiat al său, consilierul local PSD, Răducu Popescu, profesor de tumbe la facultatea de Educaţie Fizică şi Sport a Universităţii „Ovidius”. La scurt timp după această numire, Răducu cel mic era văzut destrăbălându-se degajat prin cluburi, în seara zilei de 9 iunie fiind artizanul distracţiei la Crema Summer Club din Mamaia, în timp ce celălalt Răducu, Popescu, se pregătea fără emoţie pentru un nou mandat de consilier local de pe un loc extrem de eligibil.

Dealtfel Răducu Mazăre, conform propriilor spuse, s-a prezentat foarte relaxat la examene, iar pentru aflarea rezultatelor s-a dus printre ultimii, nedorind să dea ochii cu colegi de-ai săi, mult mai bine pregătiţi, dar care au picat acest test de maturitate.

Următoarea mutare a proaspătului absolvent este învăţarea limbii lui Mao Tze Dun, aşa că deja Răducu Popescu ia în calcul un viitor post de ambasador la Beijing, pentru a-i sprijini în continuare cariera protejatului său, atât de dornic sa înnebunească chinezoaicele cu cunoştiinţele acumulate, mai ales despre stilul de dans hula.