AcasăActualitateÎnşelăciune de peste 300.000 de lei în afaceri cu cereale

Înşelăciune de peste 300.000 de lei în afaceri cu cereale

Poliţiştii Serviciului Investigarea Fraudelor au documentat activitatea infracţională a lui P. Florin, 36 de ani, din Călăraşi, care la data de 14 iulie a.c., cu ocazia încheierii unui contract de vânzare-cumpărare de cereale, a indus şi menţinut în eroare administratorul unei societăţi comerciale din Constanţa, prejudiciul cauzat fiind de 372.000 lei.

Sub coordonarea nemijlocită a procurorului de caz, din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, au continuat cercetările în dosarul de urmărire penală, împrejurare în care faţă de P. Florin, instanţa de judecată a dispus măsura arestării preventive pentru 29 de zile, cel în cauză fiind depus în arestul I.P.J. Constanţa, fiind cercetat pentru săvârşirea infracţiunii prevăzute de art. 215, al. 1, 2, 3 şi 5 din Codul Penal („înşelăciune calificată în convenţii, cu consecinţe deosebit de grave”).

De asemenea, cercetările au fost extinse faţă de alţi doi bărbaţi din municipiul Bucureşti, pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la înşelăciune calificată în convenţii, cu consecinţe deosebit de grave, faptă prevăzută de art. 26 Cod Penal, rap. la art. 215, alin. 1, 2, 3 şi 5 din Codul Penal, aceştia fiind cercetaţi în stare de libertate.