AcasăActualitateÎn prima zi de şcoală, poliţiştii constănţeni au fost alături de elevi

În prima zi de şcoală, poliţiştii constănţeni au fost alături de elevi

Astăzi, la festivitatea de deschidere a noului an şcolar, poliţiştii constănţeni au fost prezenţi în unităţile de învăţământ din judeţul Constanţa. În fiecare şcoală a fost prezent un reprezentant al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa, poliţist de proximitate, de ordine publică sau poliţist rutier, care a transmis copiilor, dascălilor şi părinţilor un mesaj pentru începutul anului şcolar, evidenţiind faptul că poliţiştii sunt cei care se implică direct în menţinerea unui climat de ordine şi siguranţă publică, astfel încât procesul educaţional să se desfăşoare în cele mai bune condiţii.

Astfel, poliţiştii de proximtate şi specialiştii din cadrul Compartimentul de Analiză şi Prevenirea Criminalităţi au fost prezenţi la Şcoala Generală «Constantin Brâncoveanu » din Constanţa şi au desfăşurat activităţi comune pentru deschiderea anului şcolar 2012 – 2013.

Totodată, poliţiştii rutieri au participat la activităţi similare la Şcoala Generală «B.P. Haşdeu», Şcoala Generală nr. 16, Grădiniţa «Steluţele Mării» etc., asigurând şi fluenţa traficului rutier în zona unităţilor de învătâmânt.

Poliţiştii din mediul rural, de la Posturile de Poliţie şi de la cele nouă Secţii de Poliţie Rurală au desfăşurat activităţi similare pe întreaga rază de competenţă.

În urma semnării parteneriatului dintre I.P.J. Constanţa şi I.S.J. Constanţa, în anul şcolar 2012-2013, se va asigura o comunicare directă, fiecare poliţist de proximitate va afişa la avizierul şcolii toate datele necesare pentru a putea fi contactat în orice situaţie.

De asemenea, la orele de dirigenţie, pe întreg parcursul anului şcolar, poliţiştii vor fi prezenţi cu activităţi instructiv-preventive, contribuind astfel la formarea a unor comportamente pozitive şi la evitarea situaţiilor de risc pentru preşcolarii şi şcolarii constănţeni, specialiştii Compartimentului de Informare şi Educaţie Rutieră din cadrul Serviciului Rutier Constanţa urmând a derula ore de educaţie rutieră în unităţile de învăţământ sau la sediul Poliţiei Rutiere.