AcasăActualitateÎn municipiul Constanța au căzut copaci, iar sensurile giratorii s-au deplasat. Se...

În municipiul Constanța au căzut copaci, iar sensurile giratorii s-au deplasat. Se circulă în condiții de iarnă

În această noapte meteorologii au emis un cod de vânt foarte puternic, valabil până la ora 10:00, ale cărui intensificări depășesc la rafală 100 km/h. Treptat, precipitațiile s-au transformat în lapoviță și ninsoare și este viscol puternic.

Vântul extrem de puternic a coborât mulți copaci pe carosabil sau pe mașinile aflate în apropiere, motiv pentru care intervențiile se realizează cu prioritate acolo unde este perturbat traficul rutier și transportul în comun. Pe bulevardul Ferdinand, spre exemplu, unde un copac a căzut pe carosabil, blocând circulația rutieră, s-a intervenit imediat, astfel că circulația se desfășoară normal în momentul de față. Totodată, se intervine pentru refacerea sensurilor giratorii amenajate din balize, se repun pe poziții indicatoarele rutiere puse la pământ de vântul puternic și se remediază defecțiunile apărute la semafoare.

Având în vedere că precipitațiile se transformă deja în lapoviță și ninsoare, 9 sărărițe au început să împrăștie material antiderapant pe poduri, străzi și bulevarde, iar alte 22 autospecialele cu lamă sunt pregătite să intervină acolo unde se va depune strat de zăpadă.

Facem din nou apel la constănțeni să evite pe cât se poate deplasările, însă dacă trebuie neapărat să plece de acasă să evite adăpostirea sau trecerea prin apropierea copacilor, stâlpilor, panourilor publicitare, precum şi a imobilelor aflate în construcţie, iar conducătorii auto sunt rugați să evite oprirea sau staţionarea în dreptul copacilor.  

Vă rugăm să semnalați orice problemă la următoarele numere de telefon:   

Dispecerat Primăria Municipiului Constanța – 0241/550055;   

Dispecerat Direcţia Generală Poliția Locală – 0241/484205 și 0341/922;  Dispecerat Biroul Protecție Civilă– 0737552271.”, transmit reprezentanții Primăriei Constanța.

1 COMENTARIU

Comentariile sunt închise.