AcasăActualitateHoţii de benzină de la Oil Terminal, arestaţi

Hoţii de benzină de la Oil Terminal, arestaţi

Poliţiştii Serviciului de Poliţie Transporturi Maritime au depistat nouă persoane suspectate că au sustras 71.000 de litri de benzină, în valoare de peste 600.000 de lei, din zona unor rafinării petroliere din apropierea municipiul Constanţa. Patru dintre acestea au fost arestate preventiv.

În noaptea de 18 spre 19 septembrie a.c., poliţişti din cadrul Serviciului de Poliţie Transporturi Maritime, împreună cu jandarmi de la Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Constanţa, i-au prins în flagrant, în zona unor rafinării petroliere din apropierea municipiului Constanţa, pe C. Dumitru, de 39 de ani, C. Vicenţiu, de 27 de ani, din Năvodari, P. Sorin, de 35 de ani, N. Gabriel, de 44 de ani, ambii din municipiul Constanţa, în timp ce sustrăgeau benzină, cu ajutorul unei instalaţii artizanale subterane, montată pe una dintre conductele de transport din zonă.

Totodată, asupra acestora au fost găsiţi şi ridicaţi aproximativ 250 de litri de benzină.

În urma cercetărilor efectuate s-a reţinut faptul că cele patru persoane, împreună cu M. Raymondo, de 42 de ani, G. Mihai, de 38 de ani, L. Emilian, de 44 de ani, C. Ion, de 58 de ani şi H. Ion, de 61 de ani, toţi din oraşul Năvodari, au sustras, în perioada iulie – septembrie a.c., 71.000 de litri de benzină, în valoare de peste 600.000 de lei, din zona unor rafinării petroliere din apropierea municipiul Constanţa.

Ieri, 20 septembrie a.c., poliţiştii Serviciului de Poliţie Transporturi Maritime au efectuat şase percheziţii în localităţile Năvodari şi Corbu, din judeţul Constanţa, la domiciliile suspecţilor şi la locurile de depozitare a produsului petrolier sustras.

Astăzi, cei nouă suspecţi au fost prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa cu propunere de arestare preventivă. Instanţa a dispus arestarea preventivă pentru o perioadă de 29 de zile faţă de M. Raymondo, C. Dumitru, P. Sorin şi  G. Mihai, aceştia fiind introduşi în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă Constanţa. Totodată, faţă de L. Emilian şi N. Gabriel a fost dispusă  interdicţia de a părăsi localitatea de domiciliu pentru 29 de zile.