AcasăActualitateHaosul de la RAJDP Constanţa şochează conducerea Consiliului Judeţean

Haosul de la RAJDP Constanţa şochează conducerea Consiliului Judeţean

După ce săptămâna trecută conducerea Consiliului Judeţean Constanţa a făcut un control fulger la sediul central al Regiei Autonome Judeţene de Drumuri şi Poduri Constanţa (RAJDP) şi la staţia Preparare Asfalt – Cuza Vodă, astăzi, a sosit rândul unei vizite neanunţate la secţiile Agigea şi Topraisar. 

Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Horia Marius Ţuţuianu, împreună cu cei doi vicepreşedinţi, Claudiu-Iorga Palaz şi Daniel Dumitru Learciu au găsit şi aici o serie de nereguli.

Maşinile erau plecate în cursă cu foile de parcurs în alb, fără a se cunoaște destinația lor, iar gestionara nu ştia să scoată situaţia cu stocul de piatră şi nici unde să îl identifice în calculator. Este incredibil ce descoperim în fiecare vizită dar și ce ni se comunică la fața locului de către angajații regiei.“, a declarat Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Horia Marius Ţuţuianu.

Și la staţia RAJDP Topraisar au fost găsite nereguli. Șeful de secţie în timpul orelor de muncă nu era la serviciu, ci… acasă.

În urma convorbirii telefonice pe care vicepeşedintele CJC, Claudiu Iorga-Palaz, a purtat-o cu angajatul regiei, şeful de secţie a transmis că este învoit „din motive personale“. Seful secției nu a putut însă, să justifice de la care superior a primit învoire.

Şi la această secţie maşinile erau pe traseu, fără documentele prevăzute de lege. În plus, un utilaj de estetică rutieră era nefolosit de câteva zile, din cauza unei defecţiuni. Ne propunem să continuăm controalele, tocmai pentru a identifica situaţia reală din fiecare secţie a RAJDP. Ne dorim să o salvăm, însă trebuie să ştim care este realitatea. Neregulile trebuie să ia sfârşit!“, au punctat oficialii Consiliului Judeţean Constanţa.  

 Chiar dacă în momentul de faţă situaţia RAJDP este mai mult decât delicată, conducerea Consiliului Judeţean Constanţa şi-a propus să reabiliteze și să rentabilizeze regia.

 „Din păcate, am identificat şi la cele două secţii vizitate astăzi numeroase probleme. Surprizele neplăcute nu contenesc să apară. Dorim să facem cât mai rapid curăţenie în curtea regiei. Este inadmisibil ce am putut găsi pe parcursul controlului!“, a mai declarat Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Marius Horia Ţuţuianu.

Președintele, Marius Horia ȚUȚUIANU, a solicitat o întrevedere cu administratorul judiciar pentru rezolvarea problemelor descoperite în urma acestor vizite inopinate.