AcasăActualitateGrupul de activiști civici demisionează din Organizația Județeană a PND

Grupul de activiști civici demisionează din Organizația Județeană a PND

Codruț Burdujan, secretar general regional al Partidului Național Democrat (PND) și vicepreședinte național în Relația cu Basarabia, alături de grupul de activiști civici, membrii și simpatizanții care li s-au alăturat demisionează din Organizația Județeană a PND.

Decizia a fost luată în urmă cu două săptămâni; s-a anunțat inițial doar pe rețelele de socializare și comunicarea internă a partidului.

Păstrăm prietenie și respect domnului Daniel Fenechiu, președintele PND, însă rolul nostru politic a fost anulat printr-un protocol prin care am fi fost obligați să susținem listele de candidați ai PNL Constanța.

Astăzi, un an de la protestele anticorupție, pentru mulți constănțeni este la fel de sonor ecoul “PNL și PSD, aceeși mizerie”. Grupul naționalist de la Harta Mozaic – dupa locul manifestațiilor anticorupție din Constanța – nu și-a propus sa fie unul politic ci, o mică parte din el a devenit ca atare într-un context care se cerea implicarea constănțenilor într-o posibilă alternativă la vechile partide antinaționale.

Avem, parțial, satisfacția că am reușit schimbarea coordonatelor dezbaterilor electorale în jurul unui șir de teme importante de la alegerile locale (în ciuda cenzurii ordonate în presa politizată sau a șuvoiului de calomnii, intimidărilor nereușite și minciunilor) spre interesele românului jefuit prin taxe și impozite aberante: proiecte pentru combaterea șomajului, susținerea luptei anticorupție, protejarea bugetului familiei, sprijin concret pentru tinerii români care vor să-și intemeieze familii, distrugerea mașinii de vot (mascată de ajutoare sociale și pomeni electorale) a unor partide ce s-au constituit găști infracționale, scăderea prețului la utilități, atragerea de investiții, protejarea firmelor românești pentru a contracara depopularea județului, depolitizarea instituțiilor și auditarea modului cum s-a furat banul public, protejarea și dezvoltarea unui turism civilizat, românesc și profitabil, protejarea mediului (stoparea cruzimilor față de animale, distrugerea parcurilor, plajelor și a spațiilor verzi), promovarea valorilor culturale și identitare locale, susținerea agriculturii, reunirea cu Basarabia, păstrarea memoriei rezistenței anticomuniste din Dobrogea și introducerea în circuitul turistic a fostelor colonii și lagăre care au punctat harta genocidului comunist etc.

Ne-am facut datoria: am criticat dar am și acționat, am întrebat dar am oferit și răspunsuri.

Am dat un impuls de ieșire din starea vegetativă și fatalismul de tarabă în care se scaldă majoritatea nemulțumiților.

Constanțenii au decis însă la votul din iunie să nu sancționeze vechile structuri politice pe care le acuzau de corupție și starea de fapt dezastruoasă. Deznădejdea este însă un păcat capital, mergem înainte doar pe drumul ales de noi.

Toți cei ce au intrat în PND alături de Codruț Burdujan și activiștii civici își anunță, pe această cale, demisiile din Organizația Județeană a PND Constanța.” , a declarat Codruţ Burdujan.