AcasăSpecial“Gruparea beţivilor”, din nou la conducerea Consiliului Judeţean

“Gruparea beţivilor”, din nou la conducerea Consiliului Judeţean

Numărul mare de aleşi le-a permis celor de la USL, şi în particular PSD, să-şi numească structura de conducere dupa cum au vrut ei. Deşi cealaltă parte din alianţă, în speţă liberalii, şi-a manifestat dorinţa de a avea măcar un vicepreşedinte, cei care vor administra problemele judeţului vor fi tot cei trei crai mai de la răsărit, pe unde se îmbuteliază Smirnoff şi Stalinskaya, care au făcut acest lucru şi în legislatura trecută. Pe lângă interese, pe cei trei îi mai leagă indisolubil ceva: băutura. Nicuşor Constantinescu e celebru pentru nopţile petrecute involuntar prin intersecţii, Cristinel Dragomir, un fel de Boc psd-ist, sătul să fie plătit doar ca să-i maseze umerii şi să-i toarne în pahar lu’ şefu’, a început să se dedulcească şi el la licorile tari ca să pară bărbat, iar figura crâşmărească a lui Cristian Darie spune mai mult decât o mie de cuvinte. Dar aburii alcolului nu i-au oprit pe cei trei să devină nişte persoane de succes în afaceri, fiecare dintre ei fiind un model de urmat pentru felul în care se descurcă în viaţă. Conturi, case, maşini, terenuri, excursii… toate acestea nu reprezintă o necunoscută pentru exuberantul trio de la conducerea CJC.

Averea declarată a lui Nicuşor Constantinescu

Proaspătul reales preşedinte al CJC Constanţa, Nicuşor Constantinescu ştie să jongleze atât cu banii statului cât şi cu banii personali pe care i-a adunat cu greu din salariu de bugetar, astfel că din declaraţia sa de avere completată în luna mai a acestui an aflăm că grijile financiare nu-şi au locul în familia Constantinescu.

Conform propriei declaraţii, preşedintele CJC împreună cu soţia sa, Codruţa Constantinescu, deţine în Constanţa două terenuri intravilane, a căror suprafaţă totală este de aproximativ 1500 mp. Cei doi mai au un teren intravilan de 2000 mp la Mila 23, judeţul Tulcea, încă 1100 mp în comuna Voluntari, precum şi 330 mp de teren la Piatra Neamţ.

Constantinescu mai are două terenuri în Bucureşti la care este coproprietar alături de  Radu Mazăre, fratele acestuia, Mihai Mazăre, Sorin Strutinsky şi investitorul strategic de la City Park Mall, Emilian Schwartzenberg, fostul soţ al Mihaelei Rădulescu.

Nici când vine vorba de maşini, preşedintele CJC nu stă prost: în declaraţia sa de avere figurează ca având în proprietate cinci autoturisme şi o şalupă de agrement. În băncile din România, Constantinescu are depuşi doar 1 milion de euro.  În paralel cu activitatea de preşedinte, acesta mai este acţionar la zece societăţi comerciale, cum ar fi SC XENOTI SRL, proprietara complexului Flora din Mamaia sau SC CONPRESS GRUP SRL, firma care deţine chioşcurile Telegraf  amplasate în tot oraşul.

Partener de afaceri la majoritatea societăţilor la care este acţionar îi este şi primarul Radu Mazăre, care la rândul său deţine acţiuni la firmele respective.

 Latifundiarul Cristian Darie

În imediata subordine a lui Nicuşor Constantinescu lucrează Cristian Darie, unul dintre cei doi vicepreşedinţi ai CJC Constanţa. Nici averea deţinută de acesta în mod legal, adică trecută în declaraţie şi pe numele său, nu este de lepădat: 31 de terenuri cumpărate prin tot judeţul Constanţa; 3 terenuri în oraşul Constanţa precum şi un lot de aproximativ 2.000 mp de teren în staţiunea Mamaia.

Darie are nu mai puţin de 7 case, unele aflate în construcţie, altele gata finisate. La toate acestea coproprietar este şi soţia sa, notarul Darie Ruxandra Luminiţa.

În patrimoniul familiei se mai găseşte şi un restaurant aflat în Mamaia. 

Cu maşinile în schimb, vicele Darie nu se poate lăuda, singurele sale mijloace de transport fiind o rulotă de camping, două bărci cu motor şi un skyjet cu care se plimbă vara pe mare. La bănci are doar două conturi în care deţine în total 1 milion de euro iar bijuteriile, obiectele de colecţie şi ceasurile pe care le are valorează aproximativ 50.000 de euro.  

Cristinel Dragomir- înglodat în datorii

Cine nu-l cunoaşte pe Cristinel Dragomir, al doilea om de bază al lui Nicuşor Constantinescu, dar îi citeşte declaraţia de avere îşi poate imagina că acesta abia dacă mai poate dormi noaptea din cauza problemelor financiare.

În afară de un teren la Valu lui Traian pe care îl împarte cu soţia sa, avocata Rodica Dragomir, un apartament şi o garsonieră în Constanţa, Cristinel nu a mai avut nimic de declarat. Doar un leasing la Peugeot-ul 307 cu care nu circulă nimeni din familie şi o datorie la BCR de 44.000 de euro.

Cei 16.000 de euro pe care familia Dragomir îi are în conturi, abia dacă pot acoperi datoriile cu care se confruntă lună de lună. Cel puţin aşa ne lasă să înţelegem declaraţia de avere a vicepreşedintelui CJC Constanţa. Cum stau lucrurile în realitate, este o altă poveste.