AcasăActualitateFosta PPDD-ista Mariana Ciuciuleaca, săltată de procurorii DIICOT

Fosta PPDD-ista Mariana Ciuciuleaca, săltată de procurorii DIICOT

Fosta preşedintă a organizaţiei PPDD Constanţa, Mariana Ciuciuleaca a ajuns astăzi în faţa procurorilor DIICOT, fiind suspectă că a prejudiciat 50 de persoane cu aproximativ 2 milioane de euro.

Mai exact, aceasta împreună cu Nicolae Aldea acorda împrumuturi de tip camătă iar banii obţinuţi erau „spălaţi” prin diverse metode financiare de către Ciuciuleaca, prin intermediul firmei pe care o administra.

Procurorii au efectuat în cursul zilei de astăzi opt percheziţii la domiciliile mai multor persoane suspectate că alături de Mariana Ciuciuleaca şi Nicolae Aldea au forţat pe debitori să întocmească acte notariale asupra bunurilor mobile şi imobile la o valoare mult mai mare decât creditul contactat,  prin violenţe, ameninţări, şantaj şi lipsire de libertate. 

 În urma percheziţiilor desfăşurate astăzi, au fost ridicate diferite documente. Din cercetări a reieşit că suspecţii deţin 14 imobile, peste 100 terenuri atât în intravilan cât şi în extravilan, un hotel, alte bunuri şi valori asupra cărora s-au instituit sechestre asiguratorii în vederea recuperării prejudiciului cauzat.

Cercetările sunt continuate de poliţiştii de la combaterea criminalităţii organizate, sub aspectul comiterii infracţiunilor de constituire/aderare la grup infracţional organizat,  evaziune fiscală, spălare bani, şantaj şi lipsire de libertate.