AcasăActualitateFormula norocului: cum să câştigi la loto. Sfaturi de la matematicieni şi...

Formula norocului: cum să câştigi la loto. Sfaturi de la matematicieni şi învingători

 Sunt persoane care joaca toata viata la loto si nu castiga niciodata. Altele au noroc de la primul bilet cumparat. Se spune ca loteria este un joc al hazardului. Matematicienii specialisti in probabilitati au demonstrat insa ca daca se urmeaza un anumit ritm castigurile sunt aproape garantate.

Metoda a fost testata in America, la Loteria din Massachusetts. Genii intr-ale matematicii au descoperit o „slabiciune” a acestei loterii, scrie Boston Globe.

In mod normal, exista o sansa din peste 9 milioane ca cineva sa castige premiul cel mare. Dar, dupa 3 luni in care marele premiu nu se castiga, loteria il “sparge” in mai multe castiguri mai mici, care vor fi diponibile in urmatoarele saptamani.

Daca un jucator nimereste 5 numere din 6 intr-o saptamana normala, poate castiga 4.000 de dolari. In saptamanile in care premiul cel mare este impartit, cu 5 numere nimerite din 6 se pot castiga pana la 134.000 de dolari. Secretul este cumpararea cat mai multor bilete si bifarea cat mai multor numere.

Matematicienii au stabilit ca, daca se cumpara bilete in valoare de 100.000 de dolari, sansele de castig sunt de 72%. Daca se pune la bataie jumatate de milion, castigul este garantat.

GS Investment Strategies, o casa de pariuri condusa de Gerald si Marjorie Selbee, a castigat in acest mod aproape un milion de dolari in prima jumatate a anului 2011.

A castigat de sapte ori. Tot in SUA, un american din Florida care a devenit milionar este deja obiect de studiu. Pentru ca reusit sa ghiceasca numerele de atatea ori, el este convins ca a descifrat misterul.

Castigurile sale la loto depasesc un milion de dolari, insa carcotasii s-au grabit sa comenteze ca n-are niciun secret, ci este pur si simplu extrem de norocos.    

Richard Lustig ii sfatuieste insa pe toti urmatorul lucru: „Nu va alegeti numerele rapid, la intamplare. Este foarte important ca acea combinatia de numere pe care o joci sa nu fi iesit vreodata castigatoare„.

 De asemenea, barbatul recomanda ca atunci cand biletul se dovedeste a fi castigator, norocosul sa investeasca o parte din suma tot in bilete la loterie. 

Joan R. Ginther, in varsta de 63 de ani, este cu siguranta cea mai norocoasa persoana din lume.

Femeia din Texas a castigat nu o data, ci de patru ori cel mai mare premiu la loto si a strans mai multe milioane de dolari, scrie Daily Mail.

Prima data, Joan R. Ginther a castigat 5,4 milioane de dolari, iar la 10 ani distanta inca 2 milioane de dolari. Dar norocul ei era departe de a se fi terminat, peste alti doi ani luand 3 milioane. A patra oara, in vara lui 2010, Ginther si-a sporit averea cu alte 10 milioane de dolari castigate, evident, la loterie. 

Care sunt sansele sa se intample asa ceva? Cam de unu la 18 septilioane (septilionul are 24 de zerouri), spun matematicienii, iar astfel de cazuri sunt intalnite la 67 de miliarde de ani.  Asa ca tot mai multe voci se intreaba cum de a reusit aceasta sa ghiceasca numerele castigatoare si de atatea ori.

In primul rand, presa a mai relatat faptul ca ea este o fosta profesoara de matematica la Universitatea Stanford si are doctorat in statistica. 

Un profesor de la Universitatea din Nevada spune ca, atunci cand ceva atat de improbabil devine realitate intr-un cazinou de exemplu, persoana trebuie interogata. Chiar daca Ginther locuieste acum, ironic, in Las Vegas, ea a castigat toate cele trei premii atunci cand locuia in Texas. In trei din cele patru cazuri, femeia a cumparat biletele de la acelasi minimarket din Bishop. 

Specialistii spun ca Ginther a reusit sa determine algoritmul dupa care sunt pot fi aflate numerele castigatoare la loto, doar urmarind si interpretand rezultatele tichetelor necastigatoare. Chiar si asa, reprezentantii Loteriei din Texas spun ca nu ai niciun fel de suspiciuni, ea avand doar noroc.