AcasăActualitateA cedat conducta magistrală de apă de la Năvodari

A cedat conducta magistrală de apă de la Năvodari

Noaptea trecută, în urma trepidaţiilor din zona nodului rutier de la Ovidiu, trepidaţii provocate de utilajele grele care execută lucrarea pentru autostradă, conducta de 1.000 mm, s-a deplasat şi în urma acestei mişcării, una din legături a cedat. Conducta asigură alimentarea cu apă pentru Năvodari, Lumina, Corbu şi Ovidiu.

Pentru intervenţie, SC RAJA SA Constanţa a fost nevoită să întrerupă pomparea pe această conductă magistrală şi s-au făcut manevrele de trecere pe conducta nouă de 600 mm. La ora actuală, abonaţii din localităţile Corbu, Lumina, Ovidiu şi Năvodari apa este furnizată cu presiuni scăzute pe conducta de 600 mm. Abonaţii din zonele înalte sau cei care stau la bloc, la etajele superioare sunt lipsiţi de apă potabilă. Pentru aceştia SC RAJA SA Constanţa a pus la dispoziţie mai multe cisterne cu apă potabilă.

La fața locului au fost trimise mai multe echipe de intervenție dotate cu toate utilajele necesare, care vor depune toate eforturile pentru remedierea avariilor într-un timp cât mai scurt.