Felix Stroe: ”Românii gâfâie sub povara prețurilor din ce în ce mai mari!”

PSD Constanța a organizat vineri, 2 iunie 2021 o conferință de presă având ca subiect decizia guvernului de a opri finanțările prin Programul Național de Dezvlotare Locală (PNDL).

 

Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Adminsitrației a informat primăriile, printr-o scrisoare, că au fost epuizate fondurile din PNDL pentru anul în curs, recomandarea fiind să finanțeze proiectele din surse proprii sau să sisteze lucrările.

 

 

Premierul Cîțu susține că guvernul pe care îl conduce este unul performant, aducând ca argument faptul că „alimentele sunt ieftine”, românii consumă mai mult și „sunt mai fericiți”

 

„Alimentele sunt ieftine, puterea de cumpărare creşte, creşte şi consumul. Românii sunt mai fericiţi. Câştigul salarial mediu net a crescut cu 11,9% în aprilie 2021. Dar, şi mai important şi foarte mare atenţie avem o creştere semnificativă a puterii de cumpărare cu 8,4%”, a spus Cîțu.

 

Toată lumea vrea să știe ce fumează omul ăsta…

 

Cât de rupt de realitate să fii, ca premier, să susții asemenea trăznăi?!? Românii sunt mai fericiţi?! Decât CINE?!?

 

Cât de periculos este pentru noi toți un astfel de premier fără discernământ? Realitatea arată exact invers! Prețurile cresc și vor continua să crească puternic! Plus 13% la energia electrică, plus 18% la gaz, plus 19% la benzină și plus 17% la motorină, față de începutul anului. Românii gâfâie sub povara prețurilor din ce în ce mai mari!

 

O anchetă a Institutului Național de Statistică – pe care Cîțu îl citează în favoarea sa – arată că în următoarele 3 luni:

preţurile produselor industriale vor fi mai mari cu 18%

în construcții se prognozează o creștere a prețurilor cu 36%

în comerțul cu amănuntul prețurile se vor mări cu 28%

serviciile se vor scumpi cu 9%!

 

PSD cere imperativ guvernului să nu-i abandoneze pe milioanele de români care n-au reușit, n-au știut, n-au putut să-și facă noi contracte la energie și gaz în regim concurențial pentru a avea tarife mai mici!

Guvernul să urgenteze definirea consumatorului vulnerabil pentru a proteja milioanele de români de facturile crescute la utilități. Să le ceară furnizorilor acestor utilități vitale să-i treacă pe cei care nu fac vreo opțiune la cel mai avantajos tarif de care un client poate beneficia”, a declarat Felix Stroe, senator PSD Constanța.

Lasă un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată.

Alte Știri
Încarcă mai mult