Felix Stroe: ”Îi vom obliga pe cei abilitați prin lege să rezolve problema de la Costinești”

Mai mulți locuitori din Costinești au demonstrat duminică împotriva modului în care IRIDEX GROUP gestionează groapa de gunoi din localitate.

 

 

Mirosul îngrozitor rezultat de la deșeurile depozitate aici a devenit insuportabil.

 

 

Oamenii reclamă faptul că din cauza nerespectării prevederilor legale de către operatorul de salubritate viața lor a devenit un coșmar, iar turismul în zonă nu se mai poate practica.

 

 

Consilierul local PSD Adrian Condari a transmis o scrisoare către prim ministrul României și către Ministerul Mediului prin care reclamă faptul că rampa de gunoi distruge sănătatea locuitorilor și economia localității. De altfel, acesta a anunțat că intră în greva foamei până când se va găsi o soluție pentru această problemă.

 

 

Am propus un referendum și nu suntem ajutați!
Asa promovam turismul? Printre gunoaie?
Aveți bunăvoință și milă nu față de gestul meu disperat, ci față de vecinii mei, de locuitorii de aici!
Este un semnal de alarma!
Cu capul plecat și cu un genunchi in pământ va cer disperat ajutorul!
Nu ne mai poate păcăli nimeni ca totul este in regula!
Trăim aici! Nu cum se anunță comisarii de mediu care vin si gasesc totul in regula!
Suntem oameni simpli, de la tara, dar nu prostii unora ce ne-au transformat si pe noi în gunoiul lor, sursa de bani pentru astupat nasul autorităților!
Asa sa ne ajute Dumnezeu, de Rusalii!”

 

 

Situația de la Costinești a ajuns în atenția deputatului PSD Constanța Felix Stroe, care declară va iniția demersuri la nivel legislativ.

 

 

Sunt alături de toți cei care duminică, 20 iunie a.c., au protestat la Costinești împotriva gropii de gunoi de pe raza acestei unități administrativ teritoriale. Ei reclamă faptul că în fiecare vară – dar și iarna! – în comună miroase îngrozitor, din cauza depozitului de deșeuri din prea imediata apropiere.

Denunț întârzierea cu care Garda de Mediu Constanța și Ministerul Mediului au reacționat și s-au deplasat în sfârșit (prin reprezentanți) la fața locului! Voi începe demersuri la nivel legislativ pentru ca asemenea fapte să nu fie sancționate numai contravențional, ci să atragă INCLUSIV răspunderea penală!

De asemeni, voi discuta cu consilierul local PSD Costineşti, Adrian Condari, care amenință că va intra în greva foamei. Nu trebuie să se ajungă la gesturi disperate și extreme, doar pentru că autoritățile locale și centrale nu se implică!

Îl voi sprijini în toate demersurile sale în fața guvernanților, incapabili să garanteze sănătatea populației, chiar și până la nivelul primului ministru!

Îi vom obliga pe cei abilitați prin lege să rezolve această problemă ÎN CEL MAI SCURT TIMP POSIBIL!”, a spus Felix Stroe.

Lasă un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată.

Alte Știri
Încarcă mai mult