Felix Stroe dezaprobă scoaterea vaporașelor-simbol de la intrările din oraș

”Vin vești bune dinspre Primăria Constanței!

Aparent, toate problemele orașului au fost rezolvate, toate tranșeele frontului de la vest de Ucraina, deschis în vechiul Tomis, au fost astupate!

Se pare că primarul orașului și o parte din consilierii municipali nu mai au loc de vaporașele-simbol, amplasate la intrările în/din Constanța. E vorba de casarea celor cinci vedete, despre care edilul susține că prezintă un grad ridicat de degradare, de peste 50% și restaurarea – vezi Doamne – nu ar fi justificată din punct de vedere financiar.

Nu discutăm aici oportunitatea lor, la momentul respectiv, nici considerațiile estetice, care au stat inițial la baza amplasării lor. Constanța este și va rămâne un oraș-port, inclusiv militar, mai ales în actualul context geo-politic. Or, ce-ar putea fi mai reprezentativ pentru un oraș ca al nostru, ca monumente, la intrările în oraș?! Primarul actual al Constanței fiind și contra-amiral, nota bene…

Dincolo de dilema „cu ce vor fi înlocuite deja cunoscutele vapoare?!” rămâne cea a costurilor cu care vor fi dezmembrate. Probabil, egale cu cele ale unei restaurări decente… Sau poate există explicația unei frustrări vizavi de tot ce s-a construit în mandatele anterioare și încă se mai construiește, urmare a unor proiecte aprobate și demarate cu MULT înainte!?

În privința costurilor de restaurare a acestor simboluri deja consacrate – apropo, orice monument, pentru a deveni simbol, trebuie lăsat să capete vechime – ar fi fost simplu să se caute surse, inclusiv din sponsorizări. Așa cum s-au căutat acum două ierni, pentru pavoazarea intersecțiilor, de sărbători, când Primăria n-a vrut să cheltuiască niciun leu, din bugetul propriu. Pentru ca, iarna imediat următoare, să spargă milioane de euro. Deci, atunci când se vrea și se caută, se găsește…”

Senator PSD Constanța, Felix Stroe

Lasă un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată.

Alte Știri
Încarcă mai mult