Eugen Tomac: ”Portul Constanța a devenit un punct de interes strategic pentru U.E.”

Sâmbătă, 2 aprilie 2022, în stațiunea Mamaia a avut loc întâlnirea regională a PMP, la care au participat reprezentanți ai partidului din Constanța, Tulcea, Galați, Brăila, Vrancea și Iași.

Liderul formațiunii, Eugen Tomac, a susținut o conferință de presă în cadrul căreia a vorbit despre viitorul partidului, despre situația din Ucraina, dar și despre Traian Băsescu.

”Vreau să fie cât se poate de clar: în PMP nu există tabere, nu există facțiuni, există un singur partid unit, așa cum a fost întotdeauna. PMP este singurul partid politic care a creat un grup de lucru la nivel național, care activează pentru susținerea victimelor războiului inutil declanșat de Federația Rusă în Ucraina. Împreună cu colegii mei am dus, în urmă cu două săptămâni, 30 de tone de produse alimentare și continuăm această campanie și săptămâna viitoare vom avea o nouă delegație care va duce alte zeci de tone de produse. Credem că solidaritatea umană este necesară în aceste momente dure și trebuie să ne gândim cât de importantă este România prinsă sub această umbrelă a Alianței Nord-Atlantice. România este astăzi un partener credibil și important în cadrul NATO, pentru că președintele Traian Băsescu a făcut tot ceea ce este necesar pentru o țară aflată în flancul estic, cum este România. (…) România nu va fi atacată de Federația Rusă. Rusia nu-și permite să atingă nici cu un deget teritoriul românesc, chiar dacă știm că în aceste zile duce un război fără sens împotriva unui stat vecin nouă.

Acest conflict, din Ucraina, a transformat Portul Constanța într-unul dintre cele mai importante și de interes strategic pentru UE. Noi am cerut ca statul român să înceapă construcția unui terminal de gaz lichefiat aici, la Constanța, pentru că avem nevoie de resyrese noi, ca să nu mai vorbim de cele din Marea Neagră. Pare că nu suntem capabili să le fructificăm la adevărata lor valoare. Voi solicita atât la Bruxelles cât și la București să găsim o soluție ca să fim capabili să ne consolidăm independența energetică.”

În ceea ce privește poziția partidului față de situația lui Traian Băsescu, Tomac a făcut următoarele precizări:

”Nu cred că cineva poate să-i anuleze președintelui Băsescu lucrurile importante pe care le-a făcut pentru țară. Partidul este alături de domnia sa, este fondatorul partidului. Nu comentăm decizia instanței și îi urăm succes la Curtea Europeană pentru Drepturile Omului.”

Lasă un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată.

Alte Știri
Încarcă mai mult