AcasăActualitateEvaziune fiscală de peste 3 milioane de lei, anchetată de poliţiştii constănţeni

Evaziune fiscală de peste 3 milioane de lei, anchetată de poliţiştii constănţeni

La data de 27 iulie a.c., lucrătorii Serviciului de Poliţie Transporturi Maritime  din cadrul Direcţiei de Poliţie Transporturi – I.G.P.R. au finalizat cercetările faţă de  administratorul unei societăţi comerciale cu sediul în localitatea Castelu, judeţ Constanţa.

 În cauză s-a reţinut faptul că, în luna ianuarie 2011, M. ION, de 34 ani, din comuna Cuza Vodă, judeţ Constanţa, administrator al societăţii în cauză a înfiinţat în mod fictiv această societate comercială, în scopul sustragerii de la  efectuarea verificărilor financiar-contabile.

 În perioada ianuarie 2011 – mai 2012 societatea a desfăşurat activităţi de comerţ cu deşeuri metalice destinate exportului prin porturile maritime româneşti, ocazie cu care operaţiunile comerciale nu au fost evidenţiate în actele contabile, în scopul sustragerii de la plata taxelor şi impozitelor datorate bugetului de stat, în valoare de 3.247.801 lei.

Sumele de bani rezultate din activitatea de comerţ cu deşeuri metalice au fost folosite de administrator în interes propriu.

Acestuia i s-a întocmit dosar penal fiind cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală, şi folosirea cu rea credinţă, în interes propriu a creditului societăţii contrar intereselor acesteia.