AcasăActualitateEvaziune fiscală de 30.000.000 de lei din afaceri cu fier vechi, în...

Evaziune fiscală de 30.000.000 de lei din afaceri cu fier vechi, în Constanţa şi Giurgiu

Administratorii a 12 societăţi comerciale, care colectează şi vând fier, sunt cercetaţi de poliţiştii Direcţiei de Investigare a Fraudelor pentru crearea unui prejudiciu de 30.000.000 de lei prin evaziune fiscală, informează Poliţia Română.

Ofiţerii Poliţiei Române au organizat, între 12 şi 14 septembrie, o amplă acţiune care a vizat mai multe societăţi comerciale, care au ca obiect de activitate afecrile cu deşeuri metalice din judeţele Constanţa şi Giurgiu.

 În urma controalelor, poliţiştii au găsit nereguli la 12 societăţi, ai căror administratori nu înregistraseră în evidenţele financiar-contabile încasările obţinute din vânzarea fierului vechi.

Ca urmare, anchetatorii au deschis dosare penale pentru evaziune fiscală pe numele a 14 persoane, prejudiciul total fiind estimat la peste 30.000.000 de lei.

Potrivit ofiţerilor specializaţi în investigarea fraudelor, şapte dintre administratorii cercetaţi cesionaseră părţile sociale deţinute la firmele pe care le controlau unor persoane din străinătate, reuşind astfel să îngreuneze identificarea documentelor de evidenţă finaciar-contabilă şi stabilirea relaţiilor comerciale desfăşurate.