AcasăActualitateCopos va face o sesizare împotriva lui Gigi Becali la preşedintele Parlamentului...

Copos va face o sesizare împotriva lui Gigi Becali la preşedintele Parlamentului European

Acţionarul majoritar al FC Rapid, George Copos, a declarat marţi  că va face o sesizare împotriva finanţatorului FC Steaua, europarlamentarul Gigi Becali, pe adresa preşedintelui Parlamentului European, Martin Schultz.

Copos îi va aduce la cunoştinţă preşedintelui PE declaraţiile discriminatorii pe motive religioase făcute de Gigi Becali la adresa antrenorului echipei Rapid, Ioan Ovidiu Sabău, cunoscut ca membru al cultului Martorii lui Iehova.

„Voi face o sesizare, acum lucrez la ea, împotriva domnului GI, pe care o voi trimite preşedintelui Parlamentului European (n.r. – Martin Schultz). Pentru că nu este normal ca un om ca Neluţu Sabău să fie atacat de o asemenea manieră absolut incalificabilă. Şi credeţi-mă, dacă am avea mai mulţi oameni ca Neluţu Sabău în România ţara noastră ar fi mult mai departe acum”, a spus Copos.

Acţionarul majoritar a menţionat că îi va propune preşedintelui Martin Schultz să îl supună pe Gigi Becali unui extemporal din Constituţia Europeană. „Îi voi propune preşedintelui Parlamentului să îi dea un examen domnului GI din Constituţia Europeană să vedem dacă se descurcă. Să îi dea examen din articolul II care interzice discriminarea religioasă”, a adăugat George Copos.

Acţionarul majoritar al FC Rapid a postat, luni, un comentariu pe blogul său, în care afirmă despre patronul Stelei, Gigi Becali, pe care îl numeşte „GI”, că este un „inchizitor modern” pentru că „îl atacă într-o manieră incalificabilă” pe antrenorul Ioan Ovidiu Sabău.

La 19 iunie, finanţatorul FC Steaua, Gigi Becali, a declarat, într-o conferinţă de presă, că Rapid nu poate câştiga titlul în sezonul următorul cu antrenorul Ioan Ovidiu Sabău nici dacă îl transferă pe Lionel Messi din cauza religiei tehnicianului, cunoscut adept al cultului Martorii lui Iehova.

Lupta pentru titlu o să fie între noi, CFR şi Vaslui. Dinamo nu poate să fie, Dinamo nu are forţă, nu s-a întărit deloc, mai mult le-au plecat jucători. Iar la Rapid nu are cum, pentru că nu poţi să faci treabă cu Iehova. Iehova nu te ajută niciodată, din contră, Iehova mai rău îţi face. Iehova poate să-l ia şi pe Messi, tot în jos se duce. S-a văzut, Iehova i-a dat puţin aşa, apoi buf, a retrogradat. Cu Iehova n-ai nicio şansă. Iehova te duce numai la pierzanie şi la fotbal şi în viaţă”, a spus Becali despre noul tehnician al echipei Rapid.