AcasăActualitateComunicat Parchetul Constanţa – Tânărul din Eforie, acuzat de omor calificat, reţinut

Comunicat Parchetul Constanţa – Tânărul din Eforie, acuzat de omor calificat, reţinut

În seara zilei de 10 decembrie 2012, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pe timp de 24 de ore faţă de inculpatul COSTACHE SEBASTIAN-MARIUS, în vârstă de 18 de ani, din oraşul Eforie Nord, care a fost învinuit iniţial pentru săvârşirea tentativei la infracţiunea de omor calificat, iar în prezent este cercetat pentru omor calificat, întrucât victima infracţiunii a decedat.

Probatoriul administrat în cauză până în prezent a relevat ca stare de fapt că, în noaptea de 08/09 decembrie 2012, în jurul orelor 23:00, s-a produs un conflict spontan minor între doi tineri, unul din oraşul Eforie, iar celălalt din comuna Agigea, la grupul sanitar al unui bar din centrul oraşului Eforie Nord. Cei doi tineri şi-au chemat fiecare câţiva prieteni în sprijin, iar la scurt timp a izbucnit o altercaţie între cele două grupuri, unul din Eforie Nord, iar celălalt din Agigea, când cvasitotalitatea participanţilor s-au lovit reciproc cu pumnii sau picioarele şi şi-au provocat leziuni superficiale.

 În cursul altercaţiei respective, inculpatul a lovit-o cu o piatră de mari dimensiuni în zona capului pe victima S.A., în vârstă de 22 de ani şi i-a provocat un grav traumatism cranio-cerebral, cu fractură craniană şi hemoragie meningee. Victima a fost transportată în comă profundă la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, unde a fost supusă intervenţiei neurochirurgicale de urgenţă, însă, cu toate îngrijirile acordate, la data de 11 decembrie 2012, orele 12:15 a decedat în spital, fără a-şi reveni din starea comatoasă.

În cauză urmează să fie formulată propunere de arestare preventivă faţă de inculpat, pentru 29 de zile, propunere ce va fi trimisă spre soluţionare Tribunalului Constanţa.

Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, necesară în vederea propunerii unor măsuri preventive, iar reţinerea este o măsură preventivă ce poate fi luată în anumite condiţii prevăzute de lege, faţă de persoanele bănuite că au comis o infracţiune, însă aceste activităţi sau măsuri procesuale nu pot în nicio situaţie să înfrângă principiul constituţional al prezumţiei de nevinovăţie.