AcasăActualitateCod de vreme severă - 412 apeluri la 112, copaci căzuți, mașini...

Cod de vreme severă – 412 apeluri la 112, copaci căzuți, mașini avariate, localități fără apă

La numărul unic de urgență 112 s-au primit noaptea trecută 412 apeluri. Popmierii militari ai ISU Dobrogea au intervenit la:

– 99 copaci degajați
– 25 autoturism avariate
– 10 stâlpi de electricitate
– 2 stâlpi RDS & RCS
– 20 acoperișuri de locuință
– 1 coș de fum de locuință

S-a intervenit cu:

– 30 autospeciale de stingere cu apă și spumă
– 1 autospecială descarcerare
– 1 autospeciala de salvare de la înalțimi
– 1 ambarcațiune CBRN
– 3 ofiteri și 145 subofiteri
– 2 servicii voluntare pentru situații de urgență
– 2 echipaje ENEL
– 4 echipaje S.D.N.
– 2 echipaje Poliția Locală
– 1 echipaj R.A.D.J.P.
– 1 echipaj RAJA
– 1 echipaj I.P.J.

La această oră, județul Constanța încă se află sub avertizare de cod de vreme severă, cu rafale de vânt care au atins pragul critic de 100 km/h.

Având în vedere acest aspect, la nivelul mai multor surse și stații tratare/pompare s-au înregistrat fluctuații și căderi de tensiune ce au afectat alimentarea cu apă în mai multe localități din județul Constanța. În cursul nopții trecute s-au înregistrat alte căderi totale de tensiune la nivelul unor surse și stații de pompare.

Astăzi. 19 Noiembrie 2023, ora 08.00 dimineața, sunt afectate de lipsa apei următoarele localități Mihail Kogălniceanu, Plopeni, Viișoara, Cobadin, Eforie Sud, Tuzla, Topraisar, Biruința, Pecineaga, Moșneni, Cotu Văii, Tuzla, Eforie Sud, Negru Vodă, Faclia, Saligny, Poarta Albă, Murfatlar, Nazarcea, Dulcești și Albești.

Noaptea trecută, și la nivelul municipiului Constanța s-au înregistrat multiple variații și căderi de tensiune la Stația de Pompare si Tratare Palas, Complex Constanța Nord, sursele Cișmele și stația Călărași, dar ora actuală se furnizează apă la presiuni normale.

La ora 05.10 s-a reluat alimentarea cu energie a sursei Băneasa și imediat s-a pornit pomparea apei potabile către abonații din localitate. Căderi de tensiune, dar de scurtă durată, care nu au afectat distribuția apei s-au înregistrat și la sursa Valu lui Traian.

În continuare, se asigură permanența la nivelul municipiului Constanța cu 12 echipe de intervenție, iar în restul județului cu alte 9, dotate cu wome, vidanje și pompe de mare putere, care acționează pentru remedierea tuturor solicitărilor primite la dispeceratul societății.

Facem un apel către toți abonații RAJA care înregistrează probleme la sistemul de alimentare cu apă potabilă și canalizare, pentru remedierea acestor situații într-un timp cât mai scurt, să sesizeze toate avariile apărute la dispeceratul societății la numărul de telefon 0241.924 tasta 3.