AcasăActualitateCenușăreasa, după Charles Perrault, o poveste superbă, la Teatrul ”Căluțul de Mare”

Cenușăreasa, după Charles Perrault, o poveste superbă, la Teatrul ”Căluțul de Mare”

Teatrul de Copii și Tineret ”Căluțul de Mare” Constanța vă invită la spectacolul Cenușăreasa, după Charles Perrault, duminică 26.11.2023, de la ora 10.30 și de la ora 12.00.

Cenușăreasa este un imn adus frumuseţii şi dragostei curate, prieteniei şi omeniei, bunătăţii şi într-ajutorării.

Zadarnic mama vitregă cea rea şi cele două surori leneşe mincinoase şi afurisite o impiedica pe Cenuşăreasa să ajungă la balul de la palat. În ciuda tuturor piedicilor, va ajunge, pentru că ea este bună şi harnică, frumoasă şi iubită de păsări şi şoricei, ocrotită de Zâna cea Bună. Îmbrăcată într-o rochie albastră de o rară frumuseţe, încălţată cu pantofiori de aur va merge la balul de la palat într-o calească cu totul şi cu totul de aur. Prinţul o-ndrăgeşte îndată, dar, Cenuşăreasa dispare la miezul nopţii pierzându-şi un pantofior. Desigur prinţul, cu ajutorul pantofiorului pierdut de ea, o va regăsi şi vor face o nuntă ca-n poveşti şi vor trăi până la adânci bătrâneţi, înconjuraţi de o dragoste binemeritată.

Scenariu, regia, muzica, luminile îmbină armonios momentele de duioşie şi haz ale actorilor şi păpuşilor, care joacă cu dăruire şi talent în aplauzele micilor şi marilor spectatori.

În distribuție: Denisa Iova, Emanuel Cristoiu/ Lică Gherghilescu, Clara Ghiuvelechian, Cătălina Oțeleanu, Claudia Brădescu, Daniel Minciună, Sergiu Bucur, Grațian Prisacariu, Ion Ciolan, Arina Cojocaru, Andrei Stroescu, Alina Manțu

-durata spectacolului: 50 min.

Regia și scenariul: Daniel Stanciu

Scenografia: Carmencita Brojboiu

Consultant mânuire păpuși: Aneta Forna Christu

Vârsta: 5 – 12 ani