AcasăActualitateMamograf de înaltă performanță, la Spitalul Județean Constanța

Mamograf de înaltă performanță, la Spitalul Județean Constanța

”Cu bucurie, vă informez că suntem în plin proces de extindere a Laboratorului de Radiologie și Imagistică Medicală din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență “Sf. Apostol Andrei” Constanța. Cea mai recentă investiție constă într-un mamograf de înaltă performanță, achiziționat cu resursele proprii ale spitalului, dar și cu fonduri alocate de către Consiliul Județean Constanța.
Vorbim despre un aparat unic în județul Constanța, ce va putea oferi pacienților secției de radiologie, un diagnostic precis și rapid. Acest mamograf digital este echipat cu tomosinteză, contrast și tomobiopsie și dispune de o stație de vacuum ce permite radiografierea în timp real.
Odată cu obținerea autorizațiilor necesare din partea Direcției de Sănătate Publică și a altor instituții abilitate, echipamentul va fi pus în funcțiune și va facilita semnificativ accesul cetățenilor la tratamente avansate în domeniul radiologiei.
Fiecare secție medicală este importantă, iar fiecare pacient are dreptul la un tratament rapid și eficient. Sunt multe de îmbunătățit în sistemul sanitar din județul Constanța, însă am încredere că prin gestionarea corectă a resurselor, vom reuși să le oferim tuturor, servicii de cea mai înaltă calitate.”, a anunțat Mihai Lupu, președintele Consiliului Județean Constanța.