Cătălin Țibuleac: „Excursiile de o zi în Delta Dunării sunt un produs turistic toxic pentru natură!”

Asociația de Management al Destinației Turistice Delta Dunării, revine cu semnale de alarmă cu privire la un produs turistic, care poate deveni toxic pentru Rezervația Biosferei: „excursiile de o zi în Delta Dunării”!

 

 

Din păcate și în acest an, unele agenții de turism practică un marketing mincinos, vânzând doritorilor neavizați, excursii de o zi, cu plecare din București. Pagubele pe care le produc habitatelor naturale din Rezervaţie, vitezele excesive ale bărcilor, sunt incomensurabile, iar experiența turiștilor în destinație este zero.

 

 

Delta Dunării oferă și produse turistice prietenoase cu mediul, care sunt construite de operatorii de pe Litoral, în parteneriat cu proprietarii de pensiuni sau de Puncte Gastronomice Locale din Delta Dunării, care asigură o experiență deosebită, care se adaugă celei de Litoral. În acest sens, rugăm turiștii să se informeze corect atunci când aleg detinația Delta Dunării.

 

 

Președintele AMDTDD, Cătălin Țibuleac:

 

„Dragi turiști, nu vă lăsați păcăliți cumpărând acest produs turistic, pentru că Delta nu se poate vizita într-o excursie de o zi, cu plecare din București, străbătând 600 km pe drumul București-Tulcea și apoi alți zeci de km pe apă. Vor fi bani aruncați pe o deplasare din care veți rămâne cu un gust amar pentru că nu veți apuca să vedeți nimic din frumusețea Deltei. La finalul zilei, veți rămâne doar cu oboseala și zgomotul bărcii care gonește pe canale, pentru a se încadra în timp.

Efectele vitezelor mari asupra mediului? – CATASTROFALE!

Delta se vizitează lent, în câteva zile, în bărci cu viteză mică, de ce nu în caiac canoe, cu ghizi care vă pot arată frumusețea florei, a faunei, a tradițiilor, a gastronomiei deltaice și firește, la finalul excursiei lăsând locul curat, fără gunoaie în urma voastră.

Ne aflăm într-o Rezervație naturală și trebuie să învățăm să o respectăm, să o protejăm, ca să se poată bucura și generațiile viitoare de această minune unică în Europa: Delta Dunării!”

 

 

 

 

 

Asociația de Management al Destinației Turistice Delta Dunării este o organizație neguvernamentală, cu personalitate juridică, înființată în luna aprilie 2018, cu scopul de a promova și de a dezvolta, pe termen scurt, mediu și lung, Delta Dunării și Dobrogea de Nord.

 

Membrii asociației sunt: Primăria Comunei Jurilovca; Primăria Comunei Crișan; Asociaţia Comunelor din România – Filiala Judeţeană Tulcea; S.C. Complex Delta S.R.L.; S.C. Europolis S.A.; S.C. Holbina – Trei Bibani S.R.L.; S.C. Hidroturism S.R.L.; S.C. Sat de Vacanță Gura Portiței S.R.L.; S.C. Complex Sharaiman S.R.L.; S.C. Webmedia S.R.L.; S.C. Mon Jardin Turism S.R.L.; S.C. Miadcom Distribution S.R.L.; Asociaţia Eco Delta Dunării, formată din: Complex Green Village; Green Delta Tour S.R.L.; Touring Delta S.R.L.; Ibis S.R.L.; Descoperă Delta Dunării S.R.L.; Compania de Turism S.R.L. Ivan Patzaichin.

Lasă un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată.

Alte Știri
Încarcă mai mult