AcasăSpecialCamera de Comerţ Americană din România recomandă Guvernului să revină asupra deciziei...

Camera de Comerţ Americană din România recomandă Guvernului să revină asupra deciziei de majorare a TVA

Reprezentanţii Camerei de Comert Americane în România (AmCham) au cerut guvernanţilor să revină asupra deciziei de creştere a TVA sau cel puţin limitarea aplicării la anul 2010, exprimându-şi îngrijorarea cu privire la modul în care sunt adoptate şi aplicate măsurile cu impact asupra mediului de afaceri.

„În ultima perioadă asistăm la numeroase încercări ale autorităţilor de a soluţiona problemele acute ale economiei, însă constatăm lipsa de coordonare şi aliniere la nivelul factorilor de decizie şi tergiversarea deciziilor datorită neasumării acestora la nivel politic”, a declarat, într-un comunicat, Sorin Mîndruţescu, preşedintele AmCham România.

Potrivit Mediafax, Sorin Mîndruţescu atrage atenţia că un astfel de mod de lucru afectează încrederea investitorilor prezenţi şi potenţiali în mediul de afaceri local şi are deja consecinţe la nivel economic şi social.

Măsurile recomandate de AmCham în vederea depăşirii crizei economice includ, printre altele, menţinerea cotei unice de impozitare a venitului, revenirea asupra deciziei de creştere a TVA sau cel puţin limitarea acestei modificări la anul 2010, limitarea şi controlul riguros al achiziţiilor publice prin intermediul unor structuri specializate.

 

    advertisement

 

 

Alte propuneri vizează creşterea capacităţii de colectare a veniturilor la buget prin restructurea sistemului şi implementarea unor soluţii informatice integrate, precum şi modernizarea codului fiscal.

„AmCham România îşi exprimă îngrijorarea cu privire la modul în care sunt adoptate şi implementate măsurile cu impact asupra mediului de afaceri şi solicită autorităţilor implicarea sectorului privat în procesul decizional ce vizează economia”, se mai arată în comunicat.

În acest sens, investitorii americani consideră că este nevoie să fie elaborat un plan de redresare economică cu implicarea mediului de afaceri.