AcasăActualitateCămătar din Constanța, reținut de polițiști pentru șantaj și amenințare

Cămătar din Constanța, reținut de polițiști pentru șantaj și amenințare

La data de 24 ianuarie a.c., poliţiştii Serviciului Investigaţii Criminale, din cadrul I.P.J. Constanţa l-au prins în flagrant pe M. Ionuţ-Dragoş, care îl şantaja şi ameninţa pe M. Silviu-Claudiu, căruia îi împrumutase mai multe sume de bani, în perioada 2008-2010.

La data de 24 ianuarie a.c., poliţiştii Serviciului Investigaţii Criminale, din cadrul I.P.J. Constanţa, în urma unor activităţi specifice, au stabilit faptul că, în perioada 2008-2010, M. Silviu-Claudiu a primit cu titlu de împrumut de la M. Ionuţ-Dragoş sume de bani pe care le-a returnat parţial şi la care a achitat dobânzi de tip cămătăresc.

La finele anului 2010, suspectul i-a solicitat părţii vătămate remiterea sumei de 14.000 euro, reprezentând sumele împrumutate şi dobânzi. Întrucât M, Silviu-Claudiu nu a avut posibilităţi de înaintare a acestei sume a fost ameninţat în repetate rânduri cu acte de violenţă.

În urma cercetărilor, poliţiştii au stabilit faptul că, la data de 24.01.2013, partea vătămată urmează să îi remită lui M. Ionuţ-Dragoş o sumă de bani, fapt pentru care s-a stabilit organizarea unei acţiuni de prindere în flagrant a acestuia, fiind depistat cu suma de 3.000 de lei asupra sa.  

Cu această ocazie, suspectul a fost prins în flagrant, identificat şi condus la sediul I.P.J. Constanţa. Cercetările sunt continuate de către poliţiştii din cadrul S.I.C., în sarcina lui M. Ionuţ-Dragoş reţinând-se săvârşirea infracţiunii de şantaj, acesta fiind prezentat magistraţilor cu propunerile corespunzătoare.