AcasăActualitateBiserica „Sf. Mina” din parcul Tăbăcărie va fi resfinţită

Biserica „Sf. Mina” din parcul Tăbăcărie va fi resfinţită

Duminică, 31 iulie, începând cu ora 7.00, IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, va oficia Sfânta Liturghie la biserica „Sf. Mina” din parcul Tăbăcărie, urmată de slujba de resfințire a lăcașului de cult, datorată finalizării procesului de reabilitare interioară a acestuia, început în perioada Postului Mare.

Astfel, pr. Claudiu Banu, parohul bisericii, a coordonat lucrările de: ignifugare, decopertare, izolare, mochetare, sonorizare, instalații electrice și sanitare, sistem de termoficare.

Credincioșii prezenți vor putea cinsti moaștele sfinților Epictet și Astion, Mina, mucenici din Sinai și Rait, ce vor fi așezate spre închinare în altarul de vară al bisericii.

În prezent, parohia derulează două proiecte adresate comunității: o Școală de vară și construirea așezământului „Sf. Cuv. Arsenie”, din Techirghiol, casa pruncilor abandonați.

Cursurile Școlii de vară se desfășoară zilnic, în perioada 1 iulie – 31 august, fiind înscriși un număr de 15-30 copii, cu vârste cuprinse între 3 și 12 ani. Aceștia se întâlnesc în tinda bisericii „Sf. Mina” și urmează cursuri de desen, de psihologie pentru dezvoltarea personalității, balet și lucru manual. Ei sunt îndrumați de către: lect. univ. Stela Cocârlea, psiholog Iuliana Fülas și prof. Marinela Ciobotaru.