AcasăActualitateAvocatul Mihai Valeriu Adrian, reţinut de procurori pentru trafic de influenţă

Avocatul Mihai Valeriu Adrian, reţinut de procurori pentru trafic de influenţă

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie efectuează acte de urmărire penală faţă de inculpatul MIHAI VALERIU ADRIAN, avocat în Baroul Constanţa, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de trafic de influenţă în formă continuată.

Din Ordonanţa de punere în mişcare a acţiunii penale întocmită de procurori au rezultat următoarele:
În perioada februarie 2011-iunie 2012, inculpatul Mihai Valeriu Adrian a pretins de la un denunţător 8.000 de euro din care a primit 2.500 de euro şi acte de înstrăinare fictivă de bunuri pentru suma de 20.000 de lei (cu rol de a garanta primirea ulterioară a banilor). În schimb, inculpatul Mihai Valeriu Adrian a promis că va interveni pe lângă organele judiciare penale, astfel încât denunţătorul să beneficieze de înjumătăţirea pedepsei în dosarul penal în care era cercetat în acea perioadă.

Inculpatului Mihai Valeriu Adrian i s-au adus la cunoştinţă acuzaţiile în conformitate cu prevederile art. 6 alin. 3 Cod de procedură penală, iar la data de 16 octombrie 2012, procurorii anticorupţie au dispus reţinerea acestuia pentru 24 de ore. La data de 17 octombrie 2012, inculpatul Mihai Valeriu Adrian va fi prezentat la Curtea de Apel Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile.

Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, necesară în vederea propunerii unor măsuri preventive, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.