AcasăActualitateAdministrația Finanțelor Publice o acuză de abuz pe Mirea Viorica, administratora Asociației...

Administrația Finanțelor Publice o acuză de abuz pe Mirea Viorica, administratora Asociației de Proprietari 358 Constanța

În exclusivitate, Moravuri.ro publică o nouă înregistrare audio care dovedește că administratora Mirea Viorica a mințit în fața instanței Judecătoriei Constanța

Scandalul de la Asociația de Proprietari 358 Constanța – zona Delfinariu ia amploare ca urmare a acuzațiilor tot mai numeroase la adresa administratorei Mirea Viorica. Fosta administratoră Rădulescu o acuză pe Mirea că a achitat abuziv din banii asociației un prejudiciu inexistent în realitate, iar ulterior i-a imputat așa-zisul prejudiciu pe lista de plată pentru a o denigra în fața locatarilor. Astfel, administratora Mirea ar fi risipit 3728 RON din banii asociației doar pentru a-și rezolva răzbunările personale  împotriva fostei admnistratore Rădulescu, cu care este și vecină de bloc. Deși inspectoarea Costea de la Administrația Finanțelor Publice Constanța a acuzat-o pe administratora Mirea de abuz la întocmirea actelor contabile, Mirea Viorica neagă cu vehemență că această acuzație ar exista. Moravuri.ro a intrat însă în posesia unei înregistrări audio care confirmă acuzația adusă de A.N.A.F. administratorei Mirea și dovedește că Mirea a mințit în fața instanței Judecătoriei Constanța, în dosarul 30890/212/2010.

Începând din luna octombrie 2009, Asociația de Proprietari 358 a primit din partea Administrației Finanțelor Publice Constanța o serie de adrese, notificări și somații prin care fiscul a dispus poprirea contului bancar al asociației în baza Titlului Executoriu nr. 1237141/21.05.2010, pentru pretinsa nedepunere a declarațiilor de impozite, taxe și contribuții pentru perioada februarie 2004 – iunie 2009, în care administrator a fost Rădulescu Viorica. Administratora Mirea a acceptat pretențiile fiscului cu ochii închiși, fără să facă nici cea mai mică analiză pentru a verifica dacă pretențiile sunt sau nu justificate. Mirea nu a verificat dacă Rădulescu a omis într-adevăr să depună declarațiile sau este doar una dintre numeroasele greșeli ale administrației financiare. Din luna octombrie 2009 și până în iunie 2010 administratora Mirea a refuzat să verifice dacă declarațiile au fost sau nu depuse. Dacă ar fi făcut-o, ar fi constatat că declarațiile au fost depuse iar ea avea obligația să conteste în instanță măsura eronată a Administrației Finanțelor Publice și să ceară ridicarea popririi, suspendarea executării silite și anularea titlului executoriu. Însă Mirea a refuzat să atace în instanță decizia eronată a fiscului și s-a grăbit să confirme că asociația are față de fisc datorii în realitate inexistente. Așadar, fără minime verificări Mirea s-a grăbit să își însușească concluziile fiscului, mulțumită că în acest fel își poate rezolva răzbunările personale asupra fostei administratore.

Orbită de dorința de răzbunare și de incompetență, administratora Mirea a uitat că banii virați de fosta administratoră Rădulescu în conturile Administrației Finanțelor Publice, pe care fiscul s-a făcut că nu îi găsește, zac neutilizați și fără dobândă chiar în contul … Administrației Finanțelor Publice. La sesizarea fostei administratore Rădulescu, Administrația Finanțelor Publice a admis eroarea comisă dar a rectificat-o cu o nouă eroare. În loc să compenseze în întregime așa zisele datorii cu sumele neutilizate, Administrația Finanțelor Publice a compensat doar 3500 RON și a stabilit că asociația mai are un debit de 3728 RON. Nici de această dată administratora Mirea nu a făcut nici o verificare și s-a grăbit să recunoască debitul de 3728 RON. Din păcate pentru locatari, acest debit era inexistent deoarece chiar la acea dată asociația încă mai dispunea în conturile Administrației Finanțelor Publice de sume neutilizate în cuantum de 4368 RON. Cu alte cuvinte, Administrația Finanțelor Publice a pretins din partea asociației o datorie de 3728 RON uitând că la rândul ei are o datorie de 4368 RON față de asociație. Cu toate acestea, administratora Mirea nu a contestat nota de compensare a fiscului, nu a solicitat refacerea ei pentru a include suma de 4368 RON rămasă neutilizată și a achitat așa zisul debit de 3728 RON. Oare dacă ar fi plătit din buzunarul ei și nu din cel al locatarilor ar fi procedat la fel administratora Mirea sau ar fi luptat pentru banii dosiți de fisc ?

La data de 21 iunie 2010 Asociația de Proprietari 358 a emis Decizia de Imputare nr. 129 prin care cere fostei administratore Rădulescu să returneze asociației suma de 3728 RON, considerată prejudiciu. Mirea Viorica i-a introdus această sumă și în Lista de Plată pentru a o obliga să o plătească, deși decizia de imputare nu constituie titlu executoriu iar asociația nu dispune de o decizie judecătorească definitivă și irevocabilă. Mirea nu a înțeles că într-un stat de drept instanța de judecată este cea care stabilește vinovăția, în nici un caz comitetul executiv al asociației nu are acest drept legal. Administratora Mirea și comitetul executiv al asociației au decis că nu este necesară decizia definitivă și irevocabilă a instanței de judecată, s-au constituit ei înșiși în instanță de judecată și au decis vinovăția și obligarea fostei administratore la plata așa ziselor penalități de 3728 RON. Mirea Viorica menține și în prezent pe lista de plată așa zisele penalități de 3728 RON, deși acestea au fost contestate în instanță, în dosarul cu nr. 30890/212/2010 aflat pe rolul Judecătoriei Constanța, instanță care încă nu s-a pronunțat. Administratora Mirea se folosește de așa zisele penalități introduse abuziv în lista de plată pentru a o denigra și calomnia pe fosta administratoră Rădulescu în fața proprietarilor, cărora în mod sistematic le comunică la ghișeul asociației, în momentul achitării întreținerii, că Rădulescu, în calitate de administrator în perioada 1999 – 2008, ar fi furat bani din contul asociației, ar fi făcut deturnare de fonduri sau că ar fi încasat comisioane ilegale pentru reparații fictive și supraevaluate.

Inspectoarea Costea de la Administrația Finanțelor Publice Constanța o acuză de abuz pe administratora Mirea Viorica. ASCULTAȚI ÎNREGISTRAREA AUDIO.

În data de 21 iunie 2010, chiar înaintea emiterii deciziei de imputație, a avut loc o discuție la Administrația Finanțelor Publice Constanța între inspectoarea Costea, administratora Mirea Viorica și fosta administratoră Rădulescu Viorica. În această discuție inspectoarea Costea a acuzat-o pe administratora Mirea Viorica că a punctat greșit fișa sintetică a asociației. Inspectoarea Costea i-a pus în vedere administratorei Mirea Viorica să depună o declarație pentru a transfera sumele nedistribuite din bugetul asigurărilor sociale în bugetul de stat și a afirmat că întocmirea acestei declarații este obligația administratorei Mirea Viorica și nu a fostei administratore Rădulescu Viorica. În ciuda acestor indicații, administratora Mirea Viorica a refuzat să depună declarația. Inspectoarea Costea a reproșat administratorei Mirea Viorica că nu a descoperit sumele nedistribuite din bugetul asigurărilor sociale și i-a atras atenția acesteia că datorită acestor sume nedistribuite suma de 3728 lei achitată de Asociația de Proprietari 358 va fi recuperată. Așadar administratora Mirea Viorica a fost informată de Administrația Finanțelor Publice Constanța că suma de 3728 lei achitată de Asociația de Proprietari 358 va fi recuperată și deci nu există nici un prejudiciu cauzat de fosta administratoră Rădulescu Viorica.

Administratora Mirea Viorica nu recunoaște însă că a fost acuzată de inspectoarea Costea. Mirea a susținut în fața instanței de judecată că, cităm: „Dacă așa zisele discuții avute de Rădulescu Viorica cu inspectorul Costea ar fi decurs așa cum susține Rădulescu Viorica, aceasta ar fi primit, în scris, un răspuns favorabil din partea Administrației Financiare, ori pe lângă faptul că nu a produs nici o dovadă că discuțiile au decurs în sensul prezentat de aceasta în contestația dedusă judecății, nu poate depune nici un document care să-i confirme nevinovăția în producerea prejudiciului.” Înregistrarea audio și stenograma discuției din biroul inspectoarei Costea de la Administrația Finanțelor Publice demonstrează însă că Mirea Viorica a mințit în fața instanței Judecătoriei Constanța.

Ascultați aici înregistrarea audio a scandalului de la Administrația Finanțelor Publice Constanța !

 

Stenograma discuției de la Administrația Finanțelor Publice Constanța

INSPECTOR COSTEA: Măi doamnă nu ți-am dat dumitale să punctezi fișa ? Ai zis că v-ați ocupat !

MIREA VIORICA: Da doamnă, și s-a terminat, i s-a dat ultimul …

INSPECTOR COSTEA: Păi s-a terminat doamnă, da’ ce fel ați punctat-o, că eu am descoperit că dumneavoastră, sau cine v-a plătit banii în bugetul asigurărilor sociale în loc de bugetul de stat …

MIREA VIORICA: Păi o privește ce a făcut doamnă. Asigurări sociale scrie pe toate ordinele lor de plată. În loc de buget de stat.

RĂDULESCU VIORICA: Nu doamnă, că din 2008 s-a virat din iunie o dată la șase luni, și…

INSPECTOR COSTEA: Doamnă, da’ le-ați virat și statul și asigurările tot în bugetul asigurărilor.

RĂDULESCU VIORICA: Stați că v-am adus ordinele de plată și să vedeți dumneavoastră dacă sunt …mi-a dat doamna pe 2008. Astea sunt de la bugetul de stat numai pe 2008, august – septembrie… acelea care ați spus dumneavoastră să le scoatem copii. A vrut doamna Crișan să mai facă mai departe și încă un punctaj cu 2009, da’ doamna nu a vrut să dea actele că sunt ale dânsei …

MIREA VIORICA: Haideți doamnă, nu mai mințiți aici așa, la vârsta dumneavoastră ! Cum nu am vrut să dau actele ?

RĂDULESCU VIORICA: Pe 2009 … pe 2009 !

MIREA VIORICA: Păi ce treabă avea dânsa cu 2009 ?

RĂDULESCU VIORICA: Vrea să facă un punctaj …

INSPECTOR COSTEA: … sunt numai sănătate… unde este buget de stat ?

RĂDULESCU VIORICA: Păi ăla s-a virat la șase luni …pentru că nu se depunea declarația …

INSPECTOR COSTEA: Păi hai ăla la șase luni, vreau să vad…

RĂDULESCU VIORICA: Păi e pe ianuarie 2009 toată suma virată, la 19 ianuarie, ia căutați dumneavoastră, că e toată suma …

INSPECTOR COSTEA: […] V-am dat o fișă desfășurată, da ?

RĂDULESCU VIORICA: Cu sănătatea …

INSPECTOR COSTEA: V-am spus ce să faceți… v-am dat și cu sănătatea și cu totul …unde-i fișa aia care v-am dat-o? Eu nu pot să vă mai dau altă fișă, o luați și o punctați. Doamnă, după ce depuneți declarația sau odată cu declarația faceți o cerere să se ia bani din bugetul asigurărilor sociale …

MIREA VIORICA: Păi de ce ? Păi ce să-i fac eu la infinit, doamna a avut timp să-și rezolve …

INSPECTOR COSTEA: Hai domne’ că n-a avut cum ! Cum să mutăm noi acum dacă n-avem la ce ?! Deci numai după ce depuneți declarația ! Hai fiți înțelegătoare că chiar mă supărați ! Deci după ce depuneți declarația și aveți debit mutați banii din bugetul asigurărilor sociale în bugetul de stat ! Da’ pentru asta trebuie să-i identificați … ce s-a plătit greșit, ordinele care s-au plătit greșit !

MIREA VIORICA: Păi ce să identific eu doamna Costea, doamnei ?

INSPECTOR COSTEA: Dumneavoastră v-ați ocupat, trebuia să bifați fișa !

MIREA VIORICA: De ce m-am ocupat ? Dânsa a știut tot doamnă, v-arăt și cererea făcută de dânsa …după urma căreia s-au și plătit …deci dânsa să-și rezolve …

INSPECTOR COSTEA: E, acu’ … dați unu altul pe spatele altuia…Deci eu văd aici că în a opta, a noua, a zecea și a unșpea vă lipsește …

RĂDULESCU VIORICA: Astea sunt, uitați că le-am punctat acolo …

INSPECTOR COSTEA: Lasă doamnă, aia e asigurări sociale … mă interesează … asta […] ce este ?

RĂDULESCU VIORICA: Asta e pe 2008 impozitul.

INSPECTOR COSTEA: Care impozit ? La salarii, nu ?

RĂDULESCU VIORICA: La buget… da, la salarii.

INSPECTOR COSTEA: Păi și ce dracu’ caută doamnă în bugetul asigurărilor …

RĂDULESCU VIORICA: Păi le-a virat domnul care a preluat de la mine în luna ianuarie, toate cele șase luni …

MIREA VIORICA: N-a dat nimic doamnă, d-aia am primit cinci milioane amendă ! N-a dat nici o situație !

RĂDULESCU VIORICA: Păi nu, n-a dat situație dar a făcut viramentele doamnă, că le-a făcut experta aceea care a făcut verificarea…

MIREA VIORICA: N-a făcut doamnă, nu v-a făcut nimic.

RĂDULESCU VIORICA: Doamnă, nu știu, așa mi s-a explicat … că a fost o doamnă care a făcut expertiza până am plecat eu și a băgat și a făcut și declarațiile și el a adus probabil declarațiile mai târziu…

INSPECTOR COSTEA: N-aveți cum să aveți 26 de milioane, și eu mă așteptam la dumneata că ai zis că sunteți expertă și vă pricepeți și nu știu ce, să descoperiți faptul că nu ai de unde să ai la bugetul asigurărilor 26 de milioane în plus !

RĂDULESCU VIORICA: …sume nedistribuite …

INSPECTOR COSTEA: Înțelegeți ?!

MIREA VIORICA: Deci doamna Costea, eu am adus și acte și tot, știți foarte bine. Am venit zile în șir, când doamna a refuzat să vină…

INSPECTOR COSTEA: Nu știu ce aveți între dumneavoastră …

MIREA VIORICA: Deci eu n-am nimic …

INSPECTOR COSTEA: Eu vă spun aspectul ce trebuie făcut acum ca să vă reparați …

MIREA VIORICA: … noi nu vrem să plătim la asociație 37 de milioane …

INSPECTOR COSTEA: Doamnă, deci vi-i recuperați, o parte din ei vi-i recuperați ! […] Aicea vă opriți șase luni de câte 27 de lei …

MIREA VIORICA: …eu am plătit lunar doamnă, eu plătesc lunar și impozit și asigurări sociale.

INSPECTOR COSTEA: Da doamnă faceți 27 ori cinci, dracu’ să-l ia, sau câte luni ați plătit, ori șase…27 ori șase fac o suma da ? X. Din banii ăștia 2617 scadeți suma asta X, minus X. Restul îi virați la bugetul de stat. Înțelegeți ? Pe convenții sau pe salarii. Vă dau o fișă, o să vedeți cum e declarația acum… că de fapt fișa dumneavoastră acum e zero. Mata te uiți cât ai la stat, cât declară acum la stat să zicem, declari o suma A la stat, da ? Nu știu cât este …

MIREA VIORICA: Doamna Costea, da’ înainte de a plăti 37 de milioane de ce n-a venit ? Eu i-am plătit din caserie banii ăștia …

INSPECTOR COSTEA: De unde să vină doamnă, că eu acuma am văzut după ce m-a pistonat dânsa …Asta era obligația dumitale dacă te-ai obligat să faci fișa !

MIREA VIORICA: Da’ nu m-am obligat doamnă, eu mă ocupam de 2009 și de 2010, care îmi aparțin.

INSPECTOR COSTEA: Păi și …

MIREA VIORICA: Îs banii lor doamnă, și problemele lor …

INSPECTOR COSTEA: Haide doamnă… […] Nu știu,deci eu vă spun, dacă vreți să rezolvați vă spun cum. Nu vreți, mă lăsați în pace, eu v-am reglat fișa, ați plătit, să fii sănătos …

MIREA VIORICA: … da doamnă … da …

INSPECTOR COSTEA: Nu ‘da doamnă’, că acum depinde de dumneata, că dumneata depui declarația ! De ce nu vrei să pricepi ?! Depui declarația și odată cu declarația faci cerere de compensare din bugetul asigurărilor sociale suma în plus și o duceți la stat și nu mai plătiți la stat ! Vă recuperați o parte de banii ăia !

MIREA VIORICA: Care este … penalizările doamnă după perioada lor …[…]

INSPECTOR COSTEA: Nu știu care este doamnă, nu pot acum să mă uit ! Eu v-am spus ce aveți de făcut ! Vreți să faceți, bine, nu vreți … Eu v-am descoperit că banii sunt în bugetul de stat, o parte din ei … în bugetul asigurărilor sociale !

MIREA VIORICA: … și s-a făcut…și ați făcut reglamentarea cu trei mii cinci sute și pe urmă ne-ați zis diferența treișapte cinci sute…

Vom reveni !