AcasăActualitateActivitatea poliţiştilor constănţeni în ultimele 24 de ore - Şase hoţi de...

Activitatea poliţiştilor constănţeni în ultimele 24 de ore – Şase hoţi de benzină plus un aer condiţionat

    – La data de 21 octombrie a.c., în jurul orei 04.30, patrula de siguranţă publică mixtă, formată dintr-un poliţist din cadrul Secţiei 4 Poliţie şi un jandarm din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Constanţa, aflându-se în timpul exercitării atribuţiunilor de serviciu, a depistat pe bulevardul I. C. Brătianu, în dreptul unei unităţi de învăţământ, trei persoane de sex bărbătesc ce stăteau lângă un autoturism şi prezentau un comportament suspect.

Procedând la legitimarea celor în cauză s-a stabilit că este vorba de S. T. Antoniu, de 20 de ani, B. D. Florin, de 19 ani şi C. Adrian, de 29 de ani, toţi din Constanţa, acesta din urmă fiind şi şoferul autoturismului.

Întrucât tinerii nu şi-au putut justifica prezenţa în zonă, s-a procedat la verificarea autoturismului, ocazie cu care în portbagaj au fost identificate trei bidoane din plastic (două cu capacitatea de 6 litri şi unul de 5 litri), ce conţineau produs petrolier, cu miros şi aspect specific benzinei, a cărui provenienţă de asemenea nu au putut-o justifica.

Având în vedere aspectele constatate cei în cauză au fost conduşi la sediul unităţii de poliţie pentru continuarea verificărilor, tinerii fiind suspectaţi de sustragerea de carburant din rezervoarele autoturismelor.

În urma investigaţiilor efectuate, de poliţiştii Secţiei 4 în colaborare cu poliţiştii Secţiei 2, s-a stabilit că cei 14 litri de combustibil, identificaţi asupra tinerilor, au fost sustraşi în noaptea respectivă din rezervorul unui autoturism ce se afla parcat pe Aleea Topolog din municipiul Constanţa.

În cauză prejudiciul a fost recuperat în proporţie de 50% şi restituit părţii vătămate.

Cercetările sunt continuate de poliţişti, cu suspecţii în stare de libertate, în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale.

          -La data de 22 octombrie a.c., ora 02.50, poliţiştii Secţiei 5 au fost sesizaţi prin S.N.U.A.U. 112, cu privire la faptul că trei persoane care se deplasau cu un autoturism înmatriculat în Bulgaria, s-au oprit pe strada Pandurului şi sustrag motorină din rezervorul unui autotren.

Patrula de siguranţă publică deplasată cu operativitate la faţa locului a observat autoturismul indicat în momentul în care părăsea zona, motiv pentru care a procedat la urmărirea şi scoaterea acestuia din trafic, pentru verificări, pe strada Comarnic din municipiul Constanţa.

Ocupanţii autoturismului au fost identificaţi ca fiind A. B. Alexandru, de 20 de ani, B. Marian, de 18 ani şi H. Constantin, de 21 de ani, toţi din municipiul Constanţa.

Cu ocazia verificărilor efectuate de poliţişti, în autoturism au fost identificate patru bidoane din plastic a câte 30 litri fiecare, cu produs petrolier cu aspect şi miros specific de motorină, dar şi un furtun cu lungimea de doi metri.         

În cauză prejudiciul în valoare de 700 lei a fost recuperat şi predat persoanei vătămate.

Cercetările sunt continuate de poliţişti, cu suspecţii în stare de libertate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.

     -În seara zilei de 21 octombrie a.c., în jurul orei 21.34, poliţiştii Secţiei 1 au fost sesizaţi prin S.N.U.A.U. 112, cu privire la faptul că, la intersecţia străzilor Unirii cu  Caşin, o persoană transportă o unitate de aer condiţionat.

Patrula de siguranţă publică, deplasată cu operativitate la adresa indicată, a identificat pe strada Soveja pe D. I. Florin, de 20 de ani, care transporta cu un cărucior, o unitate de aer condiţionat.

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că unitatea de aer condiţionat a fost sustrasă prin demontare de pe strada Unirii, de la o unitate comercială.

În cauză prejudiciul în valoare de 8.000 lei a fost parţial recuperat şi predat unităţii păgubite.

Cercetările sunt continuate de poliţişti, cu suspectul în stare de libertate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.