AcasăActualitateActivitatea Gărzii de Coastă în ultimele 48 de ore

Activitatea Gărzii de Coastă în ultimele 48 de ore

Afgan reţinut la frontiera cu Bulgaria

 Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au reţinut o persoană  care a intrat ilegal  în România pe jos pe la frontiera verde din R. Bulgaria.

În data 16.08.2012, în jurul orei 00.15, poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Băneasa au acţionat pentru reţinerea unei persoane de sex masculin care se deplasa în apropierea frontierei de stat cu R. Bulgaria.

În urma verificărilor a fost stabilit faptul că persoana în cauză este un cetăţean din Afganistan, în vârstă de 17 ani, care nu poseda niciun document de identitate asupra sa.

Tânărul a trecut ilegal frontiera cu R. Bulgaria pe jos, la adăpostul întunericului, alegând o zonă bogată în vegetaţie.

Persoana reţinută în apropierea localităţii Dobromir Deal a declarat faptul că intenţiona să ajungă într-o ţară din vestul Europei.

Cetăţeanul afgan este cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de „intrare din ţară prin trecerea ilegală a frontierei de stat”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 70, alin. 1 din O.U.G. 105/2001.

 Medii de stocare optic susceptibile a fi contrafăcute

 O echipă mixtă formată din poliţişti de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă şi lucrători vamali a efectuat controlul fizic asupra unui container sosit din China în P.P.F. Constanţa Sud Agigea, referitor la punerea în circulaţie de produse contrafăcute.

Containerul controlat în data de 14.08.2012, în jurul orei 16.30, sosise din China pe adresa unei societăţi comerciale cu sediul în judeţul Ilfov şi era încărcat cu 18.000 DVD-uri şi 5.600 CD-uri, bunuri susceptibile de a aduce atingere unor drepturi de proprietate intelectuală.

Bunurile descoperite, cu o  valoare de aproximativ 115.000 lei dacă ar fi fost originale, au fost ridicate în vederea confiscării.

Pe numele administratorului societăţii comerciale, un cetăţean român domiciliat în judeţul Ilfov, a fost întocmită lucrare penală pentru săvârşirea infracţiunii de „punere în circulaţie, fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 90, alin.1 lit. b din Legea 84 /1998 republicată.

 BMW cu certificat de înmatriculate fals

 Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au identificat în Punctul de Trecere a Frontierei Negru Vodă un cetăţean român care a încercat să iasă din ţară cu un autoturism a cărui certificat de înmatriculare era fals.

În data de 15.08.2012, în jurul orei 09.30, lucrătorii P.T.F. Negru Vodă au verificat pe sensul de ieşire din ţară un autoturism marca BMW înmatriculat în R. Bulgaria şi condus de P.F.L.. de 26 ani, domiciliat în localitatea 23 August din judeţul Constanţa.

Verificările au stabilit faptul că cel aflat la volan a prezentat un certificat de înmatriculare al autovehiculului care prezenta indicii de falsificare.

Persoana în cauză este cercetată pentru săvârşirea infracţiunii de uz de fals, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 291 Cod Penal.

 Persoane cercetate pentru infracţiuni la regimul rutier

 Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au identificat două persoane care conduceau pe drumurile publice autoturisme fără a poseda permis de conducere, respectiv cu certificatul de înmatriculare expirat.

 În data de 15.08.2012, în jurul orei 07.30, poliţiştii de frontieră din cadrul P.P.F. Midia au verificat pe comunicaţia Corbu – Năvodari un autoturism marca Dacia SuperNova în care se aflau două persoane de sex masculin.

Cele două persoane nu posedau documente de identitate asupra lor şi nici documente ale autovehiculului, declarându-şi o identitate falsă echipajului de poliţie de frontieră.

Verificările au stabilit faptul că cele două persoane sunt S.G.I. de 21 ani şi S.S.L. de 24 ani, primul fiind cel care conducea autoturismul fără a poseda permis de conducere.

Cele două persoane sunt cercetate pentru săvârşirea infracţiunii de „fals privind identitatea”, faptă prevăzută şi sancţionată 293 CoD Penal raportată la art. 33, lit. a Cod Penal, iar şoferul şi pentru săvârşirea infracţiunii de „conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană ce nu posedă permis de conducere”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 86, alin. 1 din O.U.G. 195/2002.

Poliţiştii de frontieră din cadrul P.P.F. Midia au depistat în aceeaşi zi un cetăţean domiciliat în localitatea Palazu Mic din judeţul Constanţa care conducea un autoturism marca Volkswagen Golf care avea certificatul de înmatriculare expirat.

Numitul T.C. în vârstă de 53 ani este cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de „punerea în circulaţie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat sau neînregistrat”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 85, alin. 1 din O.U.G. 195/2002.

 Incendiu stins cu ajutorul poliţiştilor de frontieră

 Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, în cooperare cu lucrători ai Poliţiei oraşului Sulina şi pompieri, au localizat şi stins un incendiu izbucnit la locuinţa unui localnic.

În data de 16.08.2012, în jurul orei 01.00, un echipaj format din lucrători ai Sectorului P.F. Sulina şi ai Poliţiei oraşului Sulina, în timp ce efectua o misiune cu un autovehicul al Poliţiei de Frontieră au observat pe strada I din localitate un incendiu la gospodăria unui localnic.

Pentru că majoritatea caselor din zonă sunt acoperite cu stuf şi exista pericolul ca focul să se răspândească cu repeziciune, poliţiştii de frontieră, alături de colegii poliţişti, au intervenit pentru localizarea incendiului, anunţând totodată formaţiunea de pompieri din oraşul Sulina.

Reprezentanţii M.A.I. au reuşit lichidarea incendiului după aproxiamativ 40 de minute.

Au fost înregistrate doar pagube materiale, nicio persoană nefiind rănită.