AcasăActualitate„Vânzător de mercur”, prins în flagrant

„Vânzător de mercur”, prins în flagrant

Poliţiştii constănţeni au realizat un flagrant unui bărbat care a încercat să vândă 3,1 kg de mercur. Suspectul a fost reținut pentru 24 de ore și introdus în Arestul IPJ Constanța.

La data de 10 octombrie a.c., ofiţerii Serviciului Investigaţii Criminale, sub coordonarea unui procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, au depistat în flagrant un bărbat care încerca să comercializeze, în municipiul Constanţa, 3,1 kg de mercur, contra sumei de 5.000 de lei.

Pentru prinderea acestuia, poliţiştii au urmărit un taximetru în trafic pe DN 22C, la ieşire din oraşul Cernavodă. Cei doi ocupanţi au fost identificaţi ca fiind P. Decebal, de 38 de ani, din localitatea Fundulea, judeţul Călăraşi şi C. Gheorghe, de 51 de ani, din Bucureşti, persoane ce au fost conduse la sediul unităţii de poliţie pentru audieri.

În urma verificării interiorului autoturismului, în buzunarul situat în spatele scaunului dreapta faţă a fost identificat un recipient cu capacitatea de 0,5 litri, învelit într-un ambalaj din hârtie, ce conţinea o substanţă lichidă cu proprietăţile şi aspectul mercurului, în greutate de 3,1 kg.

Cercetările sunt continuate de poliţişti, în cauză efectuându-se cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de substanţe toxice, faptă prevăzută de art. 312 din C. pen., fiind pedepsită cu închisoarea de la 3 la 15 ani şi interzicerea unor drepturi.