USR Constanța, despre Cristina Rizea: ”Avem în faţă un exemplu clasic de traseism politic”

Cristina Rizea, deputat de Constanța și-a anunțat, luni, 20 iunie, demisia din USR, după ce inițial fusese suspendată din partid pentru neplata cotizației.

“ Eu cred că menirea unui politician este de a-și servi poporul care l-a ales, cu demnitate, bună credință și onestitate. Așa văd eu această #politicăaltfel pe care o clamăm în USR de ani de zile. Doar că lucrurile nu stau mereu așa cum ne dorim, deși USR e plin de mulți oameni faini. Am văzut cum puterea ajunge să te pervertească, am văzut cum interesul de gașcă, de beneficii ajunge să fie pus mai presus de binele comun.

Eu aleg să-mi păstrez reperele, să rămân fidelă principiilor pentru care am întrat în politică cu trei ani în urmă.

Aleg să clădesc și nu să dezbin. Aleg să evoluez și nu să mă pierd în orgolii și lupte fără sens. Aleg să las în urmă USR și să construiesc din nou, de la capăt, mai bine și mai temeinic.

Aleg REPER.

Nu este o decizie luată ușor. Sunt mulți oameni în USR pe care îi respect și îi admir. Din păcate, în multe județe, USR este acaparat de găști cu interese proprii.

Constanța, filiala din care am făcut parte până astăzi, este un astfel de caz, iar acesta este unul dintre motivele pentru care am ales să plec. De altfel, relația rece pe care am avut-o după fuziune, cu actuala conducere a USR Constanța, este una de notorietate. Și nu sunt un caz singular.

Nu am putut fi niciodată de acord, de exemplu, cu frauda internă la alegeri prin falsificarea adreselor de email a peste o sută de membri inactivi sau chiar foști membri astfel încât altcineva să voteze în locul lor. Cu atât mai mult, nu am putut să accept asta în filiala fostului Ministru al Justiției de la care aveam pretenția să nu gireze astfel de practici asupra cărora i-am atras atenția de la bun început.

Constanța are nevoie de soluții concrete și de bun simț la problemele cu care se confruntă, are nevoie de mult mai multă voință politică, are nevoie de dialog și de o comunicare sinceră între politic și societatea civilă pentru că doar așa putem construi încredere și doar așa ne putem dezvolta ca oameni, ca oraș sau ca județ.”, a transmis Rizea.

 

Pe de altă parte, reprezentanții USR Constanța o acuză pe Cristina Rizea de traseism politic și critică modul în care aceasta a ales să părăsească partidul.

 

”Din păcate, modul în care doamna Cristina Rizea a ales să iasă din USR nu îi face deloc cinste. Declarațiile dumneaei nu reprezintă altceva decât o serie de acuzații nefondate la adresa colegilor și partidului datorită cărora a ajuns deputată în Parlamentul României.

O atitudine ce denotă clar faptul că această mișcare face parte dintr-un plan executat conform şi la comanda celor care, de altfel, i-au și dat undă verde pentru a demisiona din USR.

Avem în faţă un exemplu clasic de traseism politic, din care nu a fost exclusă denigrarea. Amintim și faptul că, în timpul campaniei electorale, doamna Rizea era unul dintre candidații care se pronunța „pentru“ pierderea mandatului parlamentar în caz de traseism.”, au transmis reprezentații USR Constanța.

Citește și: Pe cine am votat – Cristina Rizea, deputat USR Constanța, ”economist, antrepenor, voluntar civic și mamă”

Lasă un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată.

Alte Știri
Încarcă mai mult