Universitatea Ovidius din Constanța (UOC) a organizat, în perioada 21 octombrie – 8 noiembrie, un curs de perfecționare dedicat personalului didactic de predare privind elaborarea resurselor educaționale în tehnologie ID și a altor materiale specifice formelor ID-IFR în vederea îmbunătățirii calității activității didactice, precum și un curs de perfecționare care a vizat personalul didactic auxiliar privind activitățile specifice de gestionare a studenților la formele ID-IFR.
La cele două cursuri de perfecționare, care s-au desfășurat în cadrul proiectului „Îmbunătățirea calității activității didactice la Universitatea „Ovidius” din Constanța în domeniul învățământului la distanță (ID) și învățământului cu frecvență redusă (IFR) – DIDACT ID-IFR”, au participat peste 100 de cadre didactice și 25 de membri ai personalului didactic auxiliar implicat în activitățile specifice celor două forme de învățământ organizate la nivelul diferitelor facultăți din cadrul UOC.
„Perfecționarea personalului didactic de predare și a celui auxiliar este un obiectiv permanent al strategiei de dezvoltare instituțională al UOC orientat spre îmbunătățirea calității activității didactice, inclusiv a respectării deontologiei și eticii academice. În cadrul proiectului au fost concepute în mod special astfel de activități organizate atât sub forma unor cursuri online de perfecționare dedicate personalului didactic implicat în activitățile specifice ID-IFR, dar și a unor schimburi de experiență realizate în domeniu cu personal didactic similar din centre universitare din țară și/sau din străinătate.”, precizează prof. univ. dr. Elena Condrea, Prorector al UOC pentru Cercetare, dezvoltare și inovare. Relația cu ISD și director al proiectului DIDACT ID-IFR.
Prin obiectivele specifice, DIDACT ID-IFR corelează actul educațional cu nevoile de inovare, informatizare, flexibilitate, mobilitate ale societății contemporane și permite accesul la informații relevante pentru promovarea calității și integrității academice. Proiectul continuă demersurile întreprinse în cadrul unor proiecte realizate în anii anteriori, privind implementarea și dezvoltarea unui sistem integrat de management al calității, destinat îmbunătățirii calității actului didactic și de cercetare.
Proiectul „Îmbunătățirea calității activității didactice la Universitatea „Ovidius” din Constanța în domeniul învățământului la distanță (ID) și învățământului cu frecvență redusă (IFR) – DIDACT ID-IFR”, în valoare de 395.000 de lei, este finanțat prin Fondul de Dezvoltare Instituțională, din bugetul Ministerului Educației.
[…] Citeste articol integral Sursa & Foto Credit- “atacdeconstanta.com” […]