”Țuțuianu vrea să pună mâna pe toți banii cuveniți primăriilor din județul Constanța”. PNL și PMP se aliază împotriva președintelui Consiliului Județean

”Țuțuianu vrea să pună mâna pe toți banii cuveniți primăriilor din județul Constanța”, declară deputatul liberal Bogdan Huțucă.

”Există o veche vorbă românească, „Ce naște din pisică, șoareci mănâncă”, ce pare a deveni literă de lege în PSD.

Copiind modelul mentorilor pesediști din Guvern, în frunte cu premierul Dăncilă, președintele CJ Constanța, Horia Țuțuianu, încearcă să bage în buzunarul partidului toți banii publici alocați primăriilor constănțene.

Profitând de capcanele ascunse în Legea Bugetului pe 2019, Țuțuianu a încercat să dea o lovitură primarilor constănțeni, vrând să păstreze toți banii alocați de Guvern pentru unitățile administrativ-teritoriale pentru a-i folosi apoi, fără a da socoteală nimănui, doar cum vor dori mușchii dânsului.

În ton cu lipsa de transparență a Guvernului, Țuțuianu a vrut să aplice această metodă și la nivelul județului Constanța, încercând să desființeze Comisia de analiză a solicitărilor unităților administrativ-teritoriale în vederea repartizării sumelor defalcate din unele surse de la bugetul de stat.

Mai exact, Țuțuianu voia să decidă de unul singur, fără niciun alt criteriu sau argumente, ce primărie să primească bani, cât și când. Pornire de adevărat jupân pesedist, de care ar fi fost invidios chiar și Nicușor Constantinescu.

În lipsa comisiei și fără Anexa din Buget, Țuțuianu ar fi putut dirija singur-singurel fiecare bănuț, subjugând primarii sub condiția alocării de fonduri.

Horia Țuțuianu a încercat astfel să transforme un instrument de finanțare și dezvoltare locală într-o ustensilă pur electorală și de constrângeri politice, mai ales că urmează doi ani cu patru runde de alegeri.

Primarii, și așa grav loviți de iresponsabilitatea Guvernului, ar fi primit bani de dezvoltare de la Țuțuianu doar dacă ar fi făcut mătănii în fața sediului PSD, purtând pe brațe „icoana” lui Dragnea.” mai spune preşedintele PNL Constanţa, Bogdan Huţucă.

Nici Claudiu Palaz nu îl iartă pe șeful său direct, Marius Horia Țuțuianu.

” Partidul Mișcarea Populară, prin președintele, Claudiu Iorga Palaz, face precizarea că în cadrul ședinței Consiliului Județean Constanța ce va avea loc în data 28.02.2019, consilierii PMP, nu vor susține proiectul de hotărâre nr. 14 privind încetarea aplicării prevederilor Hotărârii CJC  nr. 168/17.08.2016 cu privire la  constituirea comisiei de analiză a solicitărilor unităților administrativ – teritoriale în vederea repartizării sumelor defalcate din unele surse de la bugetul de stat.

Apreciem că hotărârea nr. 168/17.08.2016,  este utilă și ea trebuie să rămână în vigoare pentru o repartizare  obiectivă și transparentă a sumelor de bani către primăriile din județul Constanța. Am considerat că este necesar ca poziția noastră față de această hotărâre să fie făcută publică”  a transmis Claudiu Iorga Palaz.

Lasă un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată.

Alte Știri
Încarcă mai mult