AcasăActualitateTragedie la Hollywood: Regizorul filmului "Top Gun", Tony Scott, s-a sinucis

Tragedie la Hollywood: Regizorul filmului "Top Gun", Tony Scott, s-a sinucis

Regizorul Tony Scott, autorul unor filme de succes precum „Top Gun”, „Ultimul samaritean” şi „Valul ucigaş/ Crimson Tide”, s-a sinucis duminică, aruncându-se de pe un pod din Los Angeles, a anunţat Biroul de medicină legală din oraşul american.

Tony Scott, care avea 68 de ani, a fost văzut când şi-a parcat maşina pe podul Vincent Thomas şi când a sărit în apă, duminică, în jurul orei locale 12.30, potrivit Biroului de medicină, citat de Reuters.

Trupul său neînsufleţit a fost scos din apă cu puţin timp înainte de ora 15.00, a spus locotenentul Joe Bale, de la Biroul de medicină legală din Los Angeles.

Bale a mai spus că decesul lui Tony Scott este rezultatul cel mai probabil al unei sinucideri, dar o autopsie urmează să fie efectuată.

Regizor, producător, actor şi scenarist, Tony Scott s-a născut în Marea Britanie, în 1944, şi este fratele la fel de celebrului regizor Ridley Scott.

Printre filmele regizate de Tony Scott se numără „Foamea” (1983), cu Catherine Deneuve şi Susan Sarandon, „Top Gun” (1986), cu Tom Cruise, „Poliţistul din Beverly Hills II” (1987), cu Eddie Murphy, „Zilele tunetului” (1990), cu Tom Cruise, „Ultimul samaritean” (1991), cu Bruce Willis şi Halle Berry, „Iubire adevărată/ True Romance” (1993), cu Christian Slater şi Patricia Arquette, „Valul ucigaş” (1995), cu Gene Hackman şi Denzel Washington, „Un admirator fanatic” (1996), cu Robert de Niro şi Wesley Snipes, „Spioni de elită” (2001), cu Robert Redford şi Brad Pitt, „Domino” (2005), cu Keira Knightley şi Mickey Rourke, „De neoprit/ Unstoppable” (2010), cu Denzel Washington.

A fost nominalizat de cinci ori la premiile Emmy, pentru mai multe producţii de televiziune, printre care şi „The Good Wife”, trofeu pe care l-a şi câştigat în 2002, pentru „The Gathering Storm”. În 1995, a câştigat Michael Balcon Award, la gala BAFTA.