Tichetele gratuite pentru Concertul Omagial de 1 Decembrie s-au epuizat!

De Ziua Națională a României, maestrul Gheorghe Zamfir și Orchestra Simfonică București vor concerta la Constanța, pentru a celebra marile figuri naționale și valorile culturale românești, pentru a evoca și omagia eroii români ai Primului Război Mondial și ai Marii Uniri de la 1918.

Sâmbătă, 1 decembrie 2018, ora 19.00, la Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret Jean Constantin“ (fostul Cinema Republica) are loc Concertul omagial dedicat eroilor Marii Uniri HEROES TO REMEMBER! Cele douăsprezece personalități-eroi ai Marii Uniri și ai Primului Război Mondial pe care îi vom omagia în acest proiect sunt: Regele Ferdinand I de România, Regina Maria a României, Ionel I.C. Brătianu, Contraamiralul Horia Măcellariu, Mareșalul Alexandru Averescu, Generalul Constantin Scărișoreanu, Generalul Stan Poetaș, Ecaterina Teodoroiu, Sublocotenentul Kiazim Abdulachim, George Enescu, George Topârceanu, Ion Jalea.

HEROES TO REMEMBER, proiect finanțat de Ministerul Culturii și Identității Naționale și organizat de Asociația Philson Young, va aduce, astfel, în atenția publicului larg douăsprezece figuri reprezentative pentru Centenarul Marii Uniri, aducându-și și aportul la promovarea valorilor culturale din România: muzica clasică și tradițională românească, și interpreții săi.

Maestrul Gheorghe Zamfir este un virtuoz naist și compozitor roman, cu o carieră muzicală ce depășește 50 de ani, câștigător a 120 de discuri de aur și platină în toată lumea. Astfel, Gheorghe Zamfir a devenit o parte integrantă a tezaurului uman viu al României, un creator și transmițător de elemente ale patrimoniului cultural imaterial, în formă și cu mijloacele tradiționale nealterate. El este reprezentantul de seamă, în mod evident, al patrimoniului cultural imaterial românesc, cu prelungiri fireşti în patrimoniul mondial universal.

Orchestra Simfonică București abordează o paletă variată de repertoriu, misiunea sa fiind promovarea excelenței în muzică și atragerea tinerilor către sălile de concert. Demn Ambasador Cultural al României, O.S.B. a concertat alături de artiști de talie internațională, precum renumitele soprane Angela Gheorghiu, Sarah Brightman și Tarja Turunen etc., a participat la festivaluri naționale și internaționale de renume, fiind și prima orchestră română care a concertat în șapte săli celebre din America de Sud

„În acest an unic pentru România, îi omagiem pe cei care, acum 100 de ani, au reușit să realizeze un vis aparent imposibil: Unirea tuturor românilor. Este un motiv de sărbătoare, dar și un prilej de introspecție pentru fiecare român. Trebuie să ne arătăm respectul față de valorile istoriei și artei românești, trebuie să ajutăm la renaşterea şi revigorarea mândriei naționale, bazate pe un patriotism autentic, de sorginte europeană“, a declarat Gabriel Gheorghe, președintele Asociației Philson Young.

Tichetele gratuite pentru accesul la Concertul omagial dedicat eroilor Marii Uniri „Heroes to Remember“ au fost oferite la Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin“ (fostul Cinema Republica) de miercuri, 28 noiembrie a.c., iar după numai două zile s-au epuizat, toate cele 750 de locuri disponibile fiind ocupate.

Lasă un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată.

Alte Știri
Încarcă mai mult