AcasăActualitateTariful de intrare la Delfinariu se va dubla de la 1 mai...

Tariful de intrare la Delfinariu se va dubla de la 1 mai 2023

Tariful de intrare în Complexul Muzeal de Științe ale Naturii se va dubla începând din data de 1 Mai 2023. Dacă în prezent tariful unic de intrare este de 30 de lei de persoană, în perioada 1 mai – 30 septembrie va fi de 60 de lei. Cu acești bani puteți vizita Delfinariul, Microrezervația și expoziția de păsări exotice.

Delfinariul din cadrul Complexului Muzeal de Științe ale Naturii Constanța este unul dintre locurile cele mai vizitate de către turiști și constănțeni, pe perioada sezonului estival, și nu numai. De la data de 1 mai tarifele de intrare la Delfinariu, dar și la celelalte secții se vor mări.

„Sezonul, în viziunea noastră, începe la data de 1 mai și se sfârșește la 30 septembrie. Tarifele vor fi duble față de perioada de extrasezon, însă vreau să precizez că acestea vor rămâne la fel ca și anul trecut, deci nu vor fi mărite. Spre exemplu, va fi 60 de lei intrarea la Delfinariu pentru un adult și 15 lei pentru copil. Am eliminat tariful pentru însoțitor, se plătește ori adult ori copil, iar pentru copiii sub șapte ani este gratuit în tot ce înseamnă obiective ale Complexului Muzeal de Științe ale Naturii. La leii de mare prețul va fi de 40 de lei pentru adulți și 10 lei pentru minori. Vreau să menționez și faptul că la Planetariu menținem în continuare prima demostrație, cea de la ora 09.45, gratuită, și este pentru copiii până în șapte ani, pentru că este o demonstrație mai lejeră, pe înțelesul lor. Este cu mai mult desen animat, cu o poveste care să le solicite atenția și cu mai multă lumină în cupolă pentru că deobicei se sperie de întuneric”, a precizat Iulian Călin, fostul director al Complexului Muzeal de Științe ale Naturii.

În cadrul Complexului Muzeal de Ştiinţe ale Naturii, începând cu anul 1985, a intrat în circuitul public o microrezervaţie care se întinde pe o suprafaţă de circa 12 ha, din care 2 ha reprezintă luciu de apă cu vegetaţie palustră. Acest obiectiv a fost creat în ideea de a oferi vizitatorilor o imagine cât mai complexă asupra naturii dobrogene. Patrimoniul acestui obiectiv deţine avifauna acvatică (pelicani, lebede, raţe şi gâşte sălbatice), avifauna terestră (păuni, fazani) şi mamifere (mufloni, cerbi lopătari,căpriori), care se regăsesc în Rezervaţia Biosferei Delta Dunării şi Rezervaţia Negureni. Programul și tarifele la Microrezervație vor fi și ele modificate începând cu 1 Mai.

„La Microrezervație vom modifica și programul va fi de la ora 09.00 la ora 17.00 pentru că s-a mărit ziua și ne gândim ca după 1 iunie să mai mărim programul pentru că atunci perioada diurnă va fi și mai mare. Tarifele de la 1 Mai vor fi 15 lei adult și 8 lei copil. Menționez că accesul la Microrezervație se poate face și prin achiziționarea unui bilet la Delfinariu, la leii de mare ori la Planetariu”, a mai precizat Călin.