AcasăActualitateTânăr din Constanţa, reţinut de procurori pentru tentativă de omor

Tânăr din Constanţa, reţinut de procurori pentru tentativă de omor

La data de 16 iulie 2012, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa au dispus reţinerea pe timp de 24 de ore faţă de inculpatul IOSUP IONUŢ, de 23 de ani, din Constanţa, care este cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă la omor calificat, prevăzută de art.20 C.pen. raportat la art.174-175 lit.i C.pen. (faptă comisă în public).

Probatoriul administrat în cauză până în prezent a relevat, ca stare de fapt, că în noaptea de 12/13 iulie 2012, în jurul orei 01:00, la intersecţia străzilor Vifor Haiducu şi Mihai Copilu din municipiul Constanţa, în cursul unui conflict spontan, când numitul T.A. a intervenit între mai mulţi tineri pentru a aplana conflictul verbal dintre ei, inculpatul l-a înjunghiat pe T.A. cu un cuţit de mai multe, prin aplicarea de lovituri repetate în zonele cervicală, a hemitoracelui drept şi faţa anterioară a abdomenului, aşa încât i-a provocat leziuni corporale care i-au pus viaţa în primejdie.

În cursul zilei curente a fost formulată propunere de arestare preventivă faţă de inculpat pentru următoarele 29 de zile, propunere ce a fost trimisă spre soluţionare la Tribunalul Constanţa.

Pedeapsa prevăzută de lege pentru tentativa la infracţiunea de omor calificat este închisoarea de la 7 ani şi 6 luni la 12 ani şi 6 luni, cu precizarea că până la condamnarea definitivă orice inculpat se bucură de prezumţia de nevinovăţie.