AcasăActualitateStelian Ion: ”Primarul Vergil Chițac și PSD-PNL pregătesc o fraudă de proporții...

Stelian Ion: ”Primarul Vergil Chițac și PSD-PNL pregătesc o fraudă de proporții la această rundă de alegeri”

Primarul Chițac și PSD-PNL vor să pună în secțiile de votare urne comune. În loc de 5 urne ce ar fi trebuit să existe în fiecare secție de votare, așa cum prevede Legea, la Constanța vor fi doar 3!

Adică, în aceeași cutie să se voteze atât pentru primar, cât și pentru Consiliul Local La fel, o singură urnă atât pentru președinte de Consiliu Județean, cât și pentru Consiliul Județean. Primarul Chițac vrea să fie aceeași cutie cu un separator și cu fante diferite pentru a introduce voturile. Astfel, când se ajunge la numărătoarea voturilor și se răstoarnă urnele, să se amestece toate voturile și să nu se mai înțeleagă nimic.

Stelian Ion:

„Am depus încă din data 31 mai o sesizare la Biroul Electoral de Circumscripție din Municipiul Constanța (BEM), prin care am cerut să ia măsuri și să impună primarului Constanței, cel care organizează aceste alegeri, să respecte Legea care impune urne separate pentru colectarea voturilor.

Am aflat astăzi de la președintele BEM că a revenit cu o nouă adresă către Primărie cu solicitarea noastră. Încă așteptăm răspuns de la primarul Vergil Chițac.

Este o tentativă de fraudă, pentru că, acolo unde se naște haos, ei pot să amestece voturi și să facă ce vor cu buletinele de vot. Este o decizie care, în mod evident, îl favorizează pe primarul Vergil Chițac.

Primarul justifică această ilegalitate prin faptul că vrea să facă „economie“ pentru câteva cutii de vot, în timp ce toacă milioane de lei într-o campanie electorală deșănțată pe banii constănțenilor, cu spectacole de spoială în tot orașul. Mai mult, postările cu iz electoral de pe pagina oficială de Facebook a Primăriei sunt masiv sponsorizate în această perioadă, iar acest lucru este făcut din banii publici.

De când a început campania electorală, Vergil Chițac tot depune eforturi pentru a frauda alegerile. Tot ce a făcut în ultima perioadă conduce la această concluzie. Deși era obligat să asigure locuri separate de afișaj electoral, primarul abia a găsit de cuviință să pună doar 15 locuri de afișaj și, în urma cererilor noastre, să suplimenteze cu alte 15 locuri pentru europarlamentare. În țară, colegi de-ai noștri au pregătit sute de astfel de panouri în municipiile lor.

Este important să ieșim în număr masiv la vot. Dacă stați acasă, e ca și cum l-ați vota pe Vergil Chițac pentru încă 4 ani de haos, pentru încă 4 ani de stagnare, pentru încă 4 ani de aroganță față de noi, toți constănțenii”.

  • Comandat de partidul USR – Filiala Constanța
  • Executat de SC CITYSERV SRL- portal: www.atacdeconstanța.com
  • CUI mandatar financiar coordonator: 21240009

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!