AcasăActualitateStația de sortare și reciclare a Polaris M Holding, vizitată de elevi...

Stația de sortare și reciclare a Polaris M Holding, vizitată de elevi ai Școlii Gimnaziale Nr.30 „Gheorghe Țițeica”

Marți, 6 iunie, la stația de sortare și reciclare Polaris M Holding Constanța au ajuns elevii clasei pregătitoare B și ai clasei I E ai Școlii Gimnaziale Nr.30 „Gheorghe Țițeica” Constanța , coordonați de doamnele învățătoare Mustafa Nicoleta și Pană Carmen.

Entuziaști și dornici să știe cât mai multe informații despre reciclare, copiii au aflat ce se întâmplă cu deșeurile după ce sunt colectate de la populație.

Copiii au descoperit care este parcursul deșeurilor în stația de sortare.

Vizita a început cu o prezentare a activităților care au loc la stație.

Elevii au văzut locul unde se descarcă deșeurile colectate separat de la populație, cum se realizează sortarea la bandă și balotarea deșeurile din plastic, hârtie și carton, înainte de a fi transportate către reciclatorii finali, dar și ce se întâmplă cu fracția umedă, care nu poate fi reciclată, ajungând la groapa de gunoi.

Copiii au fost încântați de secția de reciclare unde are loc procesul de transformare a foliei LDPE în granule și apoi în saci menajeri și folie industrială.

La finalul vizitei, elevii au primit saci menajeri fabricați 100% din material reciclabil, de culoare albastru, galben și verde, reprezentând codul de culori pe care se bazează colectarea separată a deșeurilor pentru reciclare:

  1. Hârtie și Carton
  2. Plastic și Metal
  3. Sticlă

Reprezentanții Polaris M Holding le transmit mulțumiri elevilor și doamnelor învățătoare pentru această vizită!

1 COMENTARIU

  1. Vizitele la astfel de facilități oferă elevilor o perspectivă concretă asupra impactului pe care îl au acțiunile noastre asupra mediului înconjurător și importanța reciclării pentru conservarea resurselor naturale și reducerea poluării. Astfel de activități educaționale le oferă elevilor șansa de a se familiariza cu tehnologiile și procesele implicate în sortarea și reciclarea deșeurilor, adăugându-și astfel noi cunoștințe și competențe în domeniul protecției mediului.

Comentariile sunt închise.