AcasăActualitate„Stagiune de teatru în localitățile județului” continuă și în această săptămână

„Stagiune de teatru în localitățile județului” continuă și în această săptămână

Stagiune de teatru în localitățile județului” este un proiect organizat de Asociația culturală pentru tineret și copii Art Theatre, și realizat cu sprijinul Consiliului Județean Constanța.

În cea de-a doua săptămână, cele 3 spectacole, „LUMEA POVEȘTILOR”, „DECIZIA FINALĂ E LA TINE” și „PLATA BIRULUI” s-au jucat în comuna Oltina, în perioada 04-06 Octombrie 2023, Miercuri, Joi și Vineri. Spațiul de joc a fost ofertant, actorii au beneficiat de o scenă spațioasă, culise, și o înălțime considerabilă a scenei, caracteristici care au adus un plus valoare spectacolelor.

-În data de 04 Octombrie 2023, Miercuri, începând cu ora 11:00, am avut parte de un public numeros care a vizionat cu mare drag și entuziasm spectacolul interactiv „LUMEA POVEȘTILOR”. Este un spectacol dedicat celor mici, care stârnește curiozitate și dorința de a participa prin cântec și dans. De data aceasta a avut loc o singură reprezentație, dar care s-a bucurat de un succes enorm, copiii fiind foarte activi, energici și bucuroși. S-au amuzat de personajele din poveste, de mișcările pe care le făceau acestea și de cântecele haioase care stârneau râsul necontenit. Părinți erau și ei captivați de poveste, fiind amuzați în aceeași măsură de spectacol, de melodiile comice și de dansurile amuzante în mod special. Oamenii filmau, realizau fotografii, iar la final cei mici, dar și cei mari erau extrem de încântați că pot păstra amintiri frumoase alături de personajele preferate, cu ajutorul fotografiilor pe care le realizau părinții.

În data de 05 Octombrie 2023, Joi, începând cu ora 11:00, publicul a fost format exclusiv din tineri adolescenți și adulți, spectacolul care a avut loc, „DECIZIA FINALĂ E LA TINE”, având o temă sensibilă, și anume mamele minore care abandonează școala. Acesta este un spectacol care le oferă tinerilor o viziune din altă perspectivă. De asemenea, acest spectacol de teatru îi învață și le oferă la final un mesaj extrem de important: indiferent de orice decizie este nevoită mama minoră să ia, important este să fim conștienți și să știm cum să nu ajungem în această situație. Spectatorii au fost atenți pe tot parcursul spectacolului, fiind captivați de povestea și situația prin care trece tânăra Iza care a rămas însărcinată la o vârstă destul de fragedă. „DECIZIA FINALĂ E LA TINE” stârnește de fiecare dată curiozitatea, mai ales în comune unde există cazuri de acest gen, iar această reprezentație poate fi de mare ajutor tinerilor.

-În data de 06 Octombrie 2023, Vineri, începând cu ora 17:00, publicul din Oltina aștepta cu nerăbdare începerea spectacolului, „PLATA BIRULUI”, fiind un spectacol de comedie care stârnește hohote de râs. Și de această dată publicul s-a regăsit într-un număr mare, fiind format din copii, adulți și adolescenți. Locuitorii comunei Oltina au fost extrem de mulțumiți de ceea ce au vizionat, bucurându-se de această experiență de care au avut parte în aceste 3 zile. Prin aceste spectacole am adus zâmbete tuturor, și celor mici, dar și celor mari, experiența fiind de necomparat și pentru echipă.