Spitalele din județul Constanța, pline cu bolnavi. 10 din cele 18 unități medicale nu au autorizație de securitate la incendiu

La Spitalul Clinic de Boli Infecțioase capacitatea este de 120 de paturi, însă sunt internați 140 de bolnavi, capacitatea fiind suplimentată. La Spitalul Municipal Medgidia din 150 de paturi sunt ocupate 137.

 

La Spitalul Municipal Mangalia sunt 103 pacienți internați pe 111 locuri disponibile.

 

La Spitalul de Pneumoftiziologie de la Palazu, transformat în spital suport Covid, 85 din cele 88 de paturi sunt ocupate. La Agigea 43 de paturi sunt ocupate din totalul de 55, iar la Spitalul Modular de pe Stadionul Porul sunt 56 de paturi și 57 de bolnavi. Și aici capacitatea a fost suplimentată.

 

De asemenea, ieri în secțiile ATI din județul Constanța mai erau libere patru paturi.

 

În anul 2020 cadrele Inspecției de Prevenire din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgenţă Dobrogea al județului Constanța au efectuat 21 de controale la unitățile spitalicești din județ, precum și exerciții de evacuare.

 

În urma controalelor au fost aplicate 277 sancțiuni, 259 de avertismente si 18 amenzi in valoare totală de 91.000 lei.

 

În evidențele Inspectoratului, funcționează 18 unități sanitare cu spitalizare continuă din care 10 construcții nu au autorizație de securitate la incendiu șapte sunt autorizate și una nu necesită.

 

În ciuda insistențelor, încă nu ne-a fost comunicat care sunt aceste unități sanitare.

Lasă un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată.

Alte Știri
Încarcă mai mult