AcasăActualitate”Siguranţa ta, prioritatea noastră!”, campanie lansată de Poliţia Română pe litoral

”Siguranţa ta, prioritatea noastră!”, campanie lansată de Poliţia Română pe litoral

Astăzi, Poliția Română a lansat campania de prevenire a faptelor antisociale specifice sezonului estival şi de informare a turiştilor din staţiunea Mamaia şi Constanţa, intitulată ”SIGURANŢA TA, PRIORITATEA NOASTRĂ!”.

La data de 19 iulie a.c., din dispoziția șefului Poliţiei Române, chestor de poliție Bogdan Despescu, a fost lansată, în conformitate cu Planul ”Litoral 2016”, aprobat de ministrul afacerilor interne Petre Tobă, campania ”Siguranţa ta, prioritatea noastră!” coordonată de către Institutul de Cercetare și Prevenire a Criminalității și Centrul de Informare și Relații Publice din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române.

Scopul campaniei este creşterea siguranţei turiştilor din staţiunea Mamaia şi Constanţa, prevenirea faptelor antisociale și informarea turiştilor cu privire la riscurile de a deveni victime ale unor infracțiuni.

Pentru prima dată, s-a deschis, la data de 19 iulie a.c., un Punct de Informare pe plajă, în zona Cleopatra din stațiunea Mamaia, care va funcționa până la finele lunii august.

Astfel, de astăzi, polițiștii de la prevenire din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Constanța, cei locali și peste 30 de voluntari ai Crucii Roșii, împreună cu ceilalți parteneri, vor fi prezenți zilnic în Punctul de Informare și vor derula activități pe toată plaja din Mamaia, pentru prevenirea furturilor de pe plajă, din autoturisme și din camerele de hotel.

În cadrul Punctului, fiecare turist va putea fi informat cu privire la modalitatea de petrecere a timpului liber în stațiune, în municipiul Constanța, pe litoralul Mării Negre și cu privire la modalitățile de prevenire a victimizării, iar voluntarii Crucii Roșii vor putea acorda o asistență medicală minimă, în cazul în care vor exista solicitări.

De asemenea, zilnic, polițiștii şi voluntarii vor patrula pe plaja din Mamaia, unde vor oferii informații și flyere preventive turiștilor.

Partenerii principali sunt Primăria Municipiului Constanţa, Crucea Roşie Filiala Constanța, Liceul Tehnologic ”Dimitrie Leonida” Constanţa, Carrefour Constanţa, Decathlon Constanţa; alţi parteneri fiind Poliția Locală Constanța, Asociaţia PsihotrafiQ, Universitatea Ovidius Constanța, A.N.I.T.P. Constanţa și A.N.A. Constanţa.